Frejkabyxa

Nu är det inte långt kvar på Majas behandling - tre veckor. När Maja hade haft Von Rosen-skenan i sju veckor blev hon äääntligen av med den och fick istället en Frejkabyxa som hon ska ha i fem veckor. Allting blev så himla mycket bättre med byxan trots att det är lite meckigt att ta av och på byxan vid blöjbyten. Vi kunde börja krama Maja istället för skenan, vi fick börja bada henne hemma och Maja kunde börja använda kroppen lite mer istället för att ligga fast i skenan. Hon var så sladdrig första tiden utan skenan eftersom hon inte hade fått använda kroppen på sju veckor. Nu märker vi att när byxan är av (endast vid blöjbyten och bad) så börjar hon direkt försöka vända på sig. Det går ju tyvärr inte med byxan på, men om tre veckor så!


Hängslen på plats!

Erfarenheter av von Rosen-skenan:

1) Första två veckorna var jobbigast. Sen vänjer man sig (alltså föräldrarna). Det var inte förrän vi fick ta av skenan som man återigen började tänka på vad man missat under de senaste sju veckorna. Det var fantastiskt att få krama Maja igen!
2) Tvärtemot vad "alla" sa så fungerade inte amningen alls med skenan. Maja bara gallskrek och vägrade. Det var lite kämpigt, men bara att acceptera. Huvudsaken är att Maja blir mätt och växer som hon ska.
3) Skavsår på benen fick Maja av de två första skenorna (skenan byttes varannan vecka). Det var som att ta på sig ett par nya skor. När hon fick tredje skenan hade huden vant sig. Vi behandlade med inotyolsalva och luftade.
4) Att sova på rygg var bara att glömma. Vi införskaffade ett andningslarm och la Maja på mage! Tvärtemot alla rekommendationer...
5) Maja tyckte inte om att bli buren i famnen. Det är bara bullshit när de säger att bebisarna inte besväras av skenan.
6) Första dagarna utan skenan var Maja lite orolig. Det blev en stor omställning för henne. Vi är väldigt lättade av att Maja är en väldigt "cool" liten bebis utan några som helst koliktendenser. Annars hade nog tiden i skenan blivit tuffare för oss alla!
7) Man får ha lite perspektiv på saker och ting. Majas höft kommer att bli 100 % fungerande. En försäkringsagent jag pratade med jämförde det med ett brutet ben. Värre saker kan hända. Dessutom har jag hört om ett barn som fick ligga i skena i nio (!!!) månader. Då känns 12 veckor som en ganska kort tid.


Kul att få öva lite på att vända sig när Frejkabyxan är av vid blöjbyte.

Som lök på laxen har Maja nu fått vattkoppor. Smittad av storasyster Alice. Men cool som hon är tar hon det med ro. :) 

Nu ser vi fram emot att ta av Frejkabyxan om tre veckor så att Maja kan hoppa på det motoriska utvecklingståget!

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Tack Irina för fin infona, det är härligt att läsa allt du skriver.

2011-06-30 @ 07:56:33
Postat av: Anna

Jag hållermed Pappa!!

2011-06-30 @ 20:46:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0