En flicka

På påskafton 11 april 2009 klockan 22.03 föddes vår dotter Alice på Södersjukhuset i Stockholm. Alice var fashionabelt sen och föddes i vecka 41 +3. Vid födseln var Alice 51 cm lång och vägde 3660 gram. Efter två dygn på BB är nu världens lyckligaste föräldrar hemma med sin lilla tös och myser.


Sista natten i lägenheten

Sista natten i lägenheten och grannarna ställer till med stor fest. Tror dock inte att festen var relaterad till vår flytt. Ska bli skönt att flytta till huset idag. Fast i början kommer man nog ligga vaken på nätterna och lyssna efter "konstiga" ljud.

Ett ljud vi i alla fall kommer slippa nu när vi flyttar är när grannen går och morgonpinkar. Förstår inte hur den mannen bär sig åt, men det är rätt uppenbart att han inte pinkar på porslinet. Man borde nästan ha satt upp en "arg lapp" i hissen och bett honom göra det, men det är väl försent för det nu. ;)

Nä, nu tar vi och flyttar!


Byggdamm

Idag fick vi äntligen nycklarna till vårt hus. Slutbesiktningen blev godkänd. Det blev naturligtvis anmärkningar som byggentrepenören har två månader på sig att åtgärda. Vi hittade även en del andra fel under eftermiddagen som vi ska rapportera till besiktningsmannen så att han kan ta med det i protokollet. Vi har tydligen sex månader på oss att rapportera fel.

Besiktningen var klar klockan 10.00 och därefter har vi spenderat dagen till att städa bort byggdamm. Vi har grovstädat övervåningen, medan vi väntar med undervåningen. Vi hann helt enkelt inte städa hela huset.

Byggdamm är verkligen inte lätt att städa bort. Vi kommer få torka byggdamm i flera månader säger dom som vet. Jag tvättade till exempel insidan av alla fönster på övervåningen idag. De blev inte direkt rena, men jag fick bort ca 2 mm byggdamm som täckte ytan. Vi hade ett helt gäng mikrolittrasor med oss för städningen, men de blev ju skitiga på en gång. Vi fick ta hem alla trasor igen till lägenheten och nu snurrar de runt i tvättmaskinen så att vi har nya fräscha trasor tills imorgon.

Imorgon lördag går stora flyttlasset. Då är vi ett gäng på elva personer som kommer hjälpa till så då ska jag försöka ta det lite lugnare än vad jag har gjort idag. Känner att jag kanske har tagit i lite för mycket idag, men jag har så svårt för att bara sitta och titta på. Daniel har nu beordrat mig till soff-vila resten av kvällen så det är väl bara att lyda.

Tyvärr tog vi inte ett enda foto idag. Jag får lägga upp lite foton när vi har kommit i ordning istället.


Rekord

Igår hade vi rekord här på Nybyggarnas blogg med 22 unika besökare på en dag. :) Det måste firas på något sätt. Det blir nog varsin glass i vårsolen för oss och en bit skinka till Loranga.

Nu behöver vi bara cirka 57 000 besökare till denna vecka för att ta oss in på Bloggtoppens topp 5-lista.


7,2 kg katt med vårkänslor på jakt efter en fluga.


Snopet, flugan är bakom fönsterglaset.

RSS 2.0