Loranga pustar ut...

image14

Tomten är vår!

Idag skrev vi på de sista papprena, pengatransaktioner genomfördes och vi blev mer skuldsatta än vi någonsin varit tidigare. Men tomten är nu officiellt vår! :) När vi ändå var i området passade vi på att åka ut till tomten och uppleva den i den härliga vårsolen. Vi tog några bilder, den ser rätt grå och trist ut just nu.

image7

Biluppställningsplatsen ser ut så här för tillfället (se nedan):

image8

Vårt inspirerande berg kan behövas snyggas till lite (se nedan):

image9

Ska det bli ett hus här? Svårt att föreställa sig. :)

image10

Takpannor och ytterdörr

Hjälp oss välja takpannor. Förslaget är ett vitt hus med takpanna Palema 2-kup, svart och halvblank. Gå gärna in och kika.

Huset kommer få träpanel, en så kallad funkispanel som vi ska måla vit. Vår ytterdörr kommer att se ut så här, men kommer vara röd både in- och utvändigt. Vi kommer även ha ett sidoljus som ser ut så här. På bilden är det costwold-glas, men vårt sidoljus kommer vara i klarglas. Det kommer minsann inte gå att hålla för något titthål när man kommer och plingar på och vill överraska. :)

Markentrepenör

Om några veckor kommer vi få en offert från markentrepenören. Då får vi veta hur mycket de uppskattar att sprängning, utplaning av tomten, trädfällning etc kommer att kosta. Vi vill inte ha en "naturtomt", även om en del av den "naturliga naturen" kommer bli kvar, till exempel delar av berget. Det gäller att skapa en bra balans! Vi har grandiosa planer för vårt berg. Allt från vattenfall, till lusthus, fina planteringar, belysningslösningar, uteplats med mera. Kommer säkert sluta med att vi låter berget vara just bara ett berg. :)

När man tittar på den här bilden börjar man längta till semestern. :) Kommande semester kommer vi nog vara ute mycket på tomten. Vi kommer måla huset själva (utvändigt) och så vill man ju följa hur bygget går. Vi får hoppas på soliga semesterveckor. Det gäller bara att komma överens om färgen på huset...
image5

Visningshus

Just nu bygger vår hustillverkare ett visningshus som är i samma stil som det vi valt. I veckan kommer huset vara uppe, men inflyttningsklart är det inte förrän i juni. Om ett par veckor kommer vi dock kunna åka dit på en rundtur, vilket ska bli spännande. Även detta hus är ett sluttningshus, men 30 kvm större och med en annan planlösning än det hus vi ska bygga. Jag är mest intresserad av att se var de har placerat fönster och eventuell glasbetong på undervåningen. Det vill säga glasbetong som används istället för fönster. Fast vill man ha glasbetong i badrum och tvättstuga?

Vi har bestämt vilken braskamin vi vill ha. Den hittar ni här.

Loranga har ett nytt favoritställe att "gömma" sig på. Vi måste nog behålla den här mattan när vi flyttar till huset. Trots att den inte ser så rolig ut. :)

image4


Nybyggare

Det här är första inlägget i vår byggblogg. Här kan ni följa oss under byggtiden då vi bygger vårt alldeles egna hus. 

Tomten vi valt att bebygga är en 1110 kvm stor tomt. På tomten har vi ett berg, en massa träd och en del plana ytor. Huset kommer delvis att ligga i en armchair position som man pratar om i feng shui. En armchair position innebär stöd i ryggen av vegetation eller helst ett berg, stöd på sidorna och fri sikt framåt. I vårt fall kommer vi ha stöd i ena sidan av ett berg och en fin utsikt från övervåningen där våra sällskapsytor kommer att finnas.

Tomten2


Huset vi valt att bygga är ett sluttningshus i nyfunkisstil. Stilen passar oss perfekt som gillar enkla och raka former. Ett annat krav vi hade var att vi ville ha fullhöjd i taket på övervåningen. Vårt hus kommer att se ut ungefär så här:

Huset

Vi har nu skickat in bygglovsansökningar till kommunen. Den preliminära planen är byggstart i början av juni och inflyttning strax innan jul. Men innan dess är det massor av val att göra! Det är inte bara kakel och tapeter vi ska välja, utan allt från stuprännor till placering av eluttag. Det gäller att planera för hur vi vill använda huset. Det kommer nog bli ganska jobbigt ibland, men framförallt väldigt roligt. Vi får ju bestämma precis hur vi vill ha det. Så länge det ryms inom budgeten. :)


RSS 2.0