Bibliotek/kontor/gästrum

Vi har börjat fixa i ordning kontoret/biblioteket. Än så länge får detta rum även agera gästrum, även fast sängen inte riktigt får plats egentligen.


Vi har fått upp bokhyllorna och böckerna. Tanken är att vi ska köpa fler bokhyllor och fylla på åt höger. Tur att vi hade sparat tippskydden som man förankrar bokhyllorna i väggen med. För en gång skull har vi ju faktiskt användning av dem. 


I brist på skrivbord får mitt gamla köksbord från studentlägenheten agera skrivbord. Byrån funderar jag på att ställa under trappen, men har inte bestämt mig ännu. Skulle eventuellt vilja ha en liten fåtölj där den står nu.

Sovrummet

Nu har vi flyttat ner och Alice har sovit sin första natt i eget rum. Det gick hur bra som helst. Hon sov hela natten från 19.30 - 06.10. Det här var tredje natten i rad som hon sov på detta vis. Hoppas hon fortsätter med det. Eftersom vi har katt vill vi ha hennes dörr stängd så vi har hållit koll på henne via babyvakten. I natt sov katten med oss. Det var ett tag sen sist...

Så här ser vårt "nya" sovrum ut. Vi sover väldigt bra här. Numera sover vi med berget i ryggen (och sidan), vilket är perfekt feng shui-mässigt. :)


Vi saknar två läslampor. De vi hade i lägenheten var inte bra så de har vi slängt.


Skönt att få upp lite tavlor. De gör sig bättre på väggen än i en flyttkartong.


Vår fina byrå inköpt på IKEA. Rymmer hur mycket som helst.

Möblerar om

Vi håller på och möblerar om här hemma. Tanken är att lilltjejen ska börja sova i eget rum. Vi har flyttat ner vårt sovrum en våning så att vi kan sova nära henne. Sovrummet på övervåningen ska bli kontor/bibliotek. Vi har ännu inte bestämt om vi ska ha gästrum här uppe eller om gästrummet får bli på nedervåningen.

Natten mellan juldagen/annandagen sov Alice för första gången hela natten. Natten mellan annandagen och 27 december gjorde hon det igen. Så det känns verkligen som ett bra läge att flytta henne till eget rum nu. Vad härligt det är att själv få sova en hel natt. Nu kommer äntligen sömnåterbäringen!!! Har nästan glömt bort hur härligt det är att sova. :-)


Alice fick premiäråka sin pulka idag när vi skulle ner till affären för att handla lite mjölk och bröd. Det var jättepopulärt. Hon satt och tittade fascinerat på allting och smånynnade för sig själv hela turen.


Vi hinner även med en hel del slöande i julledigheten.

Julbord

Årets julbord blev en succé!
Jag var skinkansvarig i år. Skinkan köpte vi från lokala kötthandlaren.


God jul & gott nytt år


Rengöring

Inför julhelgen måste man ju julstäda både det ena och det andra. I söndags städade vi ur vårt bubbelbadkar så att det är fräscht inför julledigheten. Vi badar inte så ofta, men Alice badbalja börjar bli i minsta laget så nu är det dags för henne att börja använda badkaret. Babyoljan vi har använt har satt sig som berget i bubbelbadkaret (vi häller alltid ut vattnet från badbaljan i bubbelbadkaret). Clean Cream löste biffen och nu har vi ett skinande rent badkar igen.


Clean Cream med slipmedel gjorde rent.


Rengöring pågår.

Fynd

Bauhaus 49 kronor. Skynda och fynda!

FÖREKORT DÄREFTER
Snö, snö och mer snö

Enligt min iPhone-applikation "Väder" ska det snöa idag, måndag, onsdag och torsdag. Och det vet vi ju att iPhone aldrig har fel. Det kommer ju bli enormt mycket snö i jul. Mysigt, men denna skottning nu när man bor i hus är ju inte så kul. Vi har bara en liten spade som vi brukade ha för att gräva fram bilen när vi blev inplogade på Söder. Så idag ilade vi till Bauahus för att köpa en ordentlig snösläde. Dock var de SLUT! Inte så konstigt kanske. Nya kommer in på tisdag eller onsdag. Som tur är har vi en granne som har allt inom verktyg och dylikt som vi brukar få låna. Så idag var Daniel ute och skottade med grannens snösläde.


Det var enormt mycket snö på altanen. Eftersom iPhone-applikationen "Väder" säger att det ska komma ännu mer snö så skottade vi altanen för att vara på den säkra sidan. Troligtvis onödigt, men det var som sagt så himla mycket snö redan nu. Och så fick Daniel ett träningspass på köpet.


Kolla snödjupet. Tänk om det kommer lika mycket snö till. Sist det hände måste ha varit runt 1984 eller nåt.


Alice tyckte det var spännande att Daniel var på andra sidan fönstret.

Insnöade

Idag känner jag och Alice oss insnöade. Trots detta har vi varit på en polarexpedition ner till ICA. Vi ska nämligen bjuda mammagänget på lunch imorgon och var tvungna att handla lite inför detta matkok. Så det var bara att packa ner Alice på den varma fårskinnsfällen. Själv tog jag på mig polarexpeditionsjackan som aldrig tidigare har gjort så stor nytta som den gjorde idag.


Väldigt sömnig bebis brydde sig inte om snöovädret utan ville bara komma iväg så hon fick sova.


Kolla in snödjupet på räcket.


Ni kanske förstår att den oranga mannen (Loranga) inte vill gå ut i det här vädret. Istället har han börjat använda kattlådan igen!!!


Daniel får skotta sig in när han kommer hem från jobbet ikväll.

Uppdatering klockan 14.16

Så kom då äntligen plogbilen  - vår räddare. :) Måste bara berömma DHL som var här för en halvtimma sedan. De trotsar vädret och snödjupet och levererar sina paket ändå. Posten ska alltid fram!


Smidig

Tränar hon yoga? Kanske blir en spikmatta i julklapp. ;-)


Avfallet tar aldrig slut

Idag har vi tagit tag i en riktig surdeg och åkt med en massa trädgårdsavfall, emballage, rester från vårt snickrande och annat krafs till soptippen. Vi har haft dessa sopor på fyra olika platser i och omkring vårt hus. I kartongrummet, på norra, östra och västra sidan av huset. Tänk om arga snickaren vetat om detta... Känns skönt att ha fått bort allting innan jul.


Det här är bara en liten del av det vi kört iväg idag. Andra och sista lasset.


Självklart ska den oranga mannen alltid vara med på ett hörn.

RSS 2.0