Barnvagn

Idag har vi beställt en barnvagn och en bilbarnstol, eller ett babyskydd som de tydligen kallas. Med tanke på leveranstider på upp till tolv veckor kan vi väl vänta oss att få grejerna cirka fem veckor innan barnets beräknade leveransdag.

Efter nogsamt övervägande blev det en Teutonia som är den vagn som passar oss bäst. Vi ville ha en lätt och smidig cityvagn, men har inte riktigt gillat trendvagnen Bugaboo som vi tycker är väldigt låg, Daniel skulle ha haft liggdelen nere vid knäna. Ser mycket lustigt ut.

Så här ser liggdelen till Teutonia Fun System 2009 ut. Hoppas det är en lika rolig vagn som namnet antyder. Vi har valt en svart liggdel med grått innertyg (alltså inte som på bilden):


Och så sittdelen, som kommer vara läckert röd:

Det så kallade babyskyddet går att fästa i barnvagnschassit, mycket praktiskt vid snabba ärenden. Även babyskyddet kommer att vara svart (alltså inte som på bilden):Visst ser babyskyddet jättegosigt ut?! Nu blir det lite adventsfika, har hunnit baka lussebullar idag också. Äntligen - har längtat i ett år efter lussebullar!

Utomhuslampor

Elektrikerna jobbar för fullt, så söndagseftermiddagen spenderade vi i fantastiska Kungens kurva där vi inhandlade sex stycken utomhuslampor. Vid ytterdörren, på balkongen, på uteplatsen och på husväggen där man kommer gå för att ta sig till friggeboden ska vi den här tjusiga lampan:Lampan vid ytterdörren kommer att ha sensor och alltså tändas när räven raskar förbi vår ytterdörr.

På baksidan av huset ska vi ha två stycken dubbelriktade väggspotlights, en på vardera sida av glaspartiet med altandörrarna. De ska ge lite "ledljus". Så här ser de ut:Vad tycker ni, kommer lamporna passa till vårt nyfunkishus?

Kisse med rutiner

Jag har varit hemma sjuk från jobbet i tre dagar nu. Trodde jag skulle kunna spendera lite kvalitetstid med katten när jag ändå var hemma...

Förra året när jag pluggade till verksamhetsarkitekt stannade jag ibland hemma från jobbet för att plugga. Då var katten överallt. Han skulle leka med min penna, lägga sig över studiematerialet, gå över tangentbordet. Ja, han spexade en hel del helt enkelt. Loranga var stundtals mycket underhållande:


Det här var en bra plats att vila på...


Ge mig pennan så ska jag se till att den hamnar på ett svåråtkomligt ställe!


Den svänger katten!

Nuförtiden har dock katten en ny rutin på dagarna. Han sover mest. Hela tiden. Han har tre huvudsakliga sovplatser som han skiftar mellan under dagarna:

1) Förmiddagsluren spenderar han under matsalsbordet.
2) Mitt på dagen sover han gärna i fåtöljen.
3) Eftermiddagsluren spenderas i sängen.Kan en katt också vara novembertrött eller börjar han bli gammal tro?

Husesyn

Idag var Daniel i huset och pratade med elektrikern. Med sig hade han några arbetskamrater som passade på att gå husesyn. De tog även lite bilder, så här såg det ut idag:

UNDERVÅNINGEN:


Välkomna in! Bild på entrén tagen från allrummet.


Allrummet. Så här stökigt kommer inte vi ha det sen.


Barnrummet.


Välkomna upp på övervåningen. Den här är vår provisoriska trappa, men ni kan
vara lugna -  vi har beställt en trappa som kommer att vara på plats när vi flyttar in.


ÖVERVÅNINGEN:


Då är vi på övervåningen...


Direkt till vänster har vi utgången till balkongen.


Den här utsikten har vi från balkongen. Här ska vi även få upp ett räcke såklart.
Vad lerigt och trist allting är i november. Här ska odlas basilika och andra goda
kryddor till sommaren.


Direkt när man kommer upp för trappan ser man öppningen mellan kök och vardagsrum.
Perfekt plats att mingla på. ;)Här ska vi ha vår matplats. Köket i bakgrunden.


Här ska vi ha vårt kök.


Inne i vardagsrummet har vi en lång rad med fönster med altandörrar i mitten. Vi har planerat
så att umgängesplatsen i vardagsrummet inte kommer ha insyn från grannarna genom dessa
fönster. Det här är en perfekt plats för en julgran december 2009.Lilla badrummet på övervåningen. Här kommer vi ha dusch och toalett.


Sovrummet på övervåningen. Här har de börjat bygga våra skjutdörrsgarderober.

Just nu känns det som om byggprocessen tar evigheter. Det har ju sett så här risigt ut hur länge som helst. Det händer säkert massor med saker, som jag inte kan se. Nä, nu längtar jag till att de ska börja med de roliga sakerna - tapetsera, kakla, bygga kök etc. Så man ser lite resultat!

Ny väg och elinstallation

Kommunen har anslutit oss till VA. Samtidigt passade de på att asfaltera om hela gångvägen som går upp till vårt hus. Tidigare var asfalten rejält sliten med sprickor överallt. Så här fint blev det nu:Idag åker Daniel ut till huset för att träffa elektrikern och prata hemmabiosystem, spotlights och lamputtag ovanför fönster. Själv har jag fått order om att stanna hemma i soffan då jag åkt på en rejäl förkylning.

Vi vill ha lamputtag ovanför ett fönster i vardagsrummet, ett i allrummet och ett i köket. Vi vill kunna hänga upp fönsterlampor och julstjärnor utan att behöva dra en lång sladd runt halva fönstret.

Vi ska ha spotlights i hallen och i badrummet på nedervåningen. Av kostnadsskäl och energispararskäl kommer vi inte ha några spotlights på övervåningen. Tänk om man dessutom tittar på alla spotlights om 20 år och säger "Vad 2010-tal med spotlights!". Vad tror ni, är det en modefluga?

RSS 2.0