Små fötter

De här små fötterna hoppas vi få gosa med runt den 2 april 2011. :)


Mönsterpassning

Fick ett tips från en kollega om hur jag skulle kunna göra väggen med de många eluttagen lite mer diskret. Tycker själv det blev ganska bra. :)

FÖREEFTER


Står man en bit bort ser det ännu bättre ut, då syns det ingenting.

Daniel tog tag i en gammal surdeg och limmade fast plankan som ramlat ner från ett fönster. Det här är tredje plankan som ramlat ner. Vi kan nog förvänta oss alla att ramla ner förr eller senare eftersom de är limmade på fel sätt. Lite småirriterande.


Torkning pågår!

Här var det tänt

Igår var elektrikerna här och såg till att vi fick lite belysning och eluttag i friggeboden. Vi passade även på att installera spotlights vid braskaminen där det tidigare var lite mörkt.


Två vägglyktor med LED-lampor lyser upp fint och energisnålt.


På gaveln mot bilen har vi en likadan lampa som vi har på fyra ställen runt huset. Alla lamporna på friggeboden har skymningsrelä med lampknapp inne i huset. På gaveln finns även ett eluttag för motorvärmare. Om man använder motorvärmare ska bilen tydligen dra mindre bränsle. Bekvämt, kostnadssmart och miljövänligt.


Riktningsbara spotlights vid braskaminen. Det märkligaste vi har i huset är de tre eluttagen på den här väggen. De är iögonfallande på ett väldigt negativt sätt.

Vi anlitade samma elektriker som drog elen i huset när vi byggde det. Han var imponerad av hur bra ordning vi fått i trädgården. Det var kul att höra, så som vi har kämpat! :) Elektrikern gör tydligen jobb i många nybyggen och menade att det är otroligt många som bor år ut och år in med ett månlandskap till trädgård.

Nu blir det inga fler utomhusprojekt förrän i vår. Det som är med i vårplaneringen är att måla friggeboden ytterligare en gång, anlägga grus runt huset och börja rensa lite ogräs och plantera lite fina växter. Men nu tar vi vinterledigt! :)

Mitt hjärtegull

Som jag har längtat - äntligen har en KitchenAid infunnit sig i vårt hem!! Jag har en känsla av att vi två kommer bli mycket goda vänner. Plogbilen har inte plogat backen utanför vårt hus ännu, men jag trotsade snön och ilade iväg till lokala Vivo för att hämta mitt paket. På vägen hem blev det lite halt så D fick komma ut och backa upp bilen åt mig. Jag hade säkert bara backat ner i nåt dike... Hoppas plogbilen kommer hit snart och lyfter bort suggan så vi kan köra uppifrån backen istället.

Ivriga som vi är satte vi såklart igång och bakade på en gång så snart sitter vi här och mumsar på lite kvällsmackor.


Det bidde en crémevit maskin. Det här är en maskin som kommer användas flitigt, till skillnad mot luftfuktaren (!) D köpte när vi flyttade in i lägenheten på Söder. Vi använde den typ en natt, den läckte och förstörde parketten och hamnade sen i ett köksskåp. Alla köp är inte bra köp. Vad har ni köpt för onödiga maskiner?

RSS 2.0