Husets insida

Idag fick jag äntligen gå in i huset, men för Daniel blev det tredje besöket. Vi hade även med oss Daniels mor och syster som också såg husets insida för första gången. Målaren var där och jobbade. Det är riktigt mycket att spackla och måla, skönt att vi slipper.

Här är mina intryck:

1) Huset kändes större än vad jag trodde det skulle vara. Inte så att det kändes jättestort, men på senaste tiden har jag föreställt mig det som ganska litet.

2) De två sovrummen som ligger i soutterängplanet var förvånansvärt ljusa - vintersolens strålar nådde faktiskt ända in hit.

3) De hade fått igång golvvärmen på nedervåningen. Det var riktigt varmt och kändes mer som "lägenhetsvarmt" än som "husvarmt". Tror i och för sig att byggarbetarna brassade på rätt rejält med värme. Det är väl viktigt att spackel, färg och sån't torkar ordentligt. Ska bli kul att se den räkningen (den posten kallar vi för Övrig byggherrekostnad i vår kalkyl).

Här kommer lite bilder:


Arbetsrummet. Det här är nog den finaste bilden jag tog idag. ;)


Fönsterbrädorna är på plats. Jag tycker de är fantastiskt snygga, vad tycker ni?


Ismaskinen! Med hjälp av den kommer vi kunna göra många kalla och läskande Piña Coladas i sommar.


Köket badade i solljus. Sååå mysigt.


I vitrinskåpet ska vi förvara våra allra finaste tallrikar och koppar.


De verkar inte ha arbetat så mycket med köket på sistone. Köksön fattas ännu och vitvarorna står i hallen på nedervåningen. Vi har meddelat byggledaren om den felaktiga luckan till diskmaskinen, så den ska bytas ut.


Hmm, har börjat fundera lite smått på vad jag vill ha för gardiner i vardagsrummet. Ska jag
fortsätta med min "naturfärger-stil" eller kanske våga mig på något lite mer färgstarkt?


Allrummet på nedervåningen var ett av de rummen som definitivt var större än vad jag hade
föreställt mig. Kanske blir annorlunda när vi får in lite möbler?

Nu vill vi flytta in i huset! Skönt att det bara är 46 dagar kvar till inflyttning. Enligt byggledaren så går allting enligt plan, men när man ser allt som är kvar att göra är det svårt att tro att de ska vara klara om endast 46 dagar. Innan det ska vi ju dessutom hinna med slutbesiktning och korrigering av eventuella fel. Antar att de får snabba upp tempot lite i januari!

Fågelskådning

Ornitologer där ute - här har ni en bild att studera. Ett gäng svanar flaxade förbi vår tomt idag. Visst är de fina!?


Mellandagsrea

Nätbutiken Ljuva ting har mellandagsrea så ikväll har jag ägnat mig åt lite nätshopping. Nätshopping borde jag verkligen ägna mig åt oftare - det är ju så smidigt. Idag klickade jag bland annat hem det här:


En mat-/vattenskål till vår kisse.


Ett överkast till barnsängen. Det här överkastet har jag spanat på länge, fast till vår säng. Nu blev det ett till vaggan/spjälsängen istället.

Nu är jag istället lite sugen på det här överkastet till vår säng, men ska nog fundera lite (eller som Daniel uttryckte det - lugna mig lite):


Vad tycker ni, ska jag "klicka hem" överkastet?


God jul!

God jul allihopa!

Här kommer lite höjdpunkter från vår julafton:

1) Mamma hade köpt färdigvikta servetter. Perfekt sätt att spara lite tid på. Det slutar med att fyra personer står och försöker klura ut hur man ska få servetterna att stå upp snyggt på tallriken.2) Precis när vi ska sätta oss till bords för att äta hör vi mamma yla. Hon har gått ut med soporna och upptäckt att bilen har rullat ner från garageinfarten och står mitt ute i gatan. Boven i dramat är mor själv som glömt lägga i parkeringsbromsen när hon en halvtimme tidigare kommit hem efter att ha hämtat mormor.

3) Julmaten. I år blev det riktigt bra! Bror pyntade ägghalvorna fint med lite dill. Leverlådan var det inte många som åt av.Fikat senare på kvällen var också mumsigt, trots sprängfyllda magar...4) Mormors ständiga försök att ta tillvara på julklappspapper och presentsnöre, som man absolut inte bara kan kasta. "Vi lägger det här så länge" säger vi och slänger det använda pappret och snöret i skräpkassen vi tagit fram. Bror hade dessutom råkat köpa jättedyrt julklappspapper. 150 kronor för 10 meter, ganska imponerande.

5) Syster med sambo ringer från Indien för att önska god jul. De berättar då att de har hyrt en (lätt) motorcykel då det är rätt långa avstånd. Men de kan inte åka så fort för det är hela tiden människor, hundar och kor i vägen. Man vill nog inte krocka med Rosa, speciellt inte i Indien...


Utsikt från köksfönstret

Kolla på köksbilden i det tidigare inlägget. Jag insåg precis vad man skymtar i fönstret ovanför diskbänken - grannens rishög/kompost. Den ska vi nog få honom att elda upp till våren, får gå över och "hälsa". Annars får vi plantera en fin syrén eller liknande som skymmer rishögen.

Varför tar inte folk hand om sitt trädgårdsavfall? Hur kan man göra en rishög till ett permanent inslag på sin tomt?

Nu börjar vi se resultat!

Nu har de börjat montera köket i huset, det såg vi idag när vi stod utanför huset med näsorna tryckta mot fönstret . De har byggt en provisorisk trappa upp till  balkongen så vi kunde gå upp där och kika in på övervåningen.

De verkar ha kommit ungefär halvvägs. Vitvarorna har inte kommit ännu och köksön var inte heller monterad. Det ser redan jättefint ut och vi är verkligen nöjda med våra val av luckor, bänksskiva och handtag. Tyvärr såg vi att handtaget på luckan till vår helintegrerade diskmaskin sitter fel så det måste vi kolla upp. Gör om, gör rätt!

Nu när köket kom på plats såg vi även att fönstrena ju är perfekt planerade i storlek! Det var så svårt att se tidigare när det var tomt i huset., fanns ingenting att jämföra med. 


Den här bilden tog vi genom fönstret.

Enligt byggenterpenören kommer vi att se resultat ganska snabbt nu. Alla lister uppe vid taket är fastspikade så härnäst är det målaren som ska in och göra sitt jobb. Efter det lägger de alla golv. I mellandagarna ska vi åka ut och kika på huset invändigt. Byggarbetarna ska tydligen jobba då, dom stackarna. Då ska vi äntligen passa på och ta med oss lite fika till dem, vi har varit ganska dåliga (snåla) byggherrar hittills. Men inte länge till... :)


RSS 2.0