Bygglov och kisse med vårkänslor

Nu är det nog inte långt kvar tills att vi får bygglov! Kommunen har begärt in lite kompletteringar och räknar med att kunna godkänna bygglovet inom 1-2 veckor. På måndag ska vi träffa husleverantören och göra de sista ändringarna i ritningarna för att sedan beställa kåken! Tidigare idag satte vi oss ner och gick igenom alla val vi gjort och det var tur det för vi upptäckte att vi hade missat att beställa ett "duschset" och att artikelnumret på vårt kylskåp var fel. Hade nog upptäckts senare i byggprocessen, men ju förr desto bättre.

Nu förstår jag vad som menas med att en katt har vårkänslor. Det har verkligen varit fart i Loranga den här helgen - mer än vanligt. Att vi har luftat honom på balkongen kan ha något med saken att göra. Vi får se om han får bli utekatt när vi flyttar till huset. Vi var ute på tomten förra helgen och gick en promenad i villaområdet. Vi träffade på tre utekatter, varav en satt på vår tomt och såg väldigt nöjd ut där han/hon satt och blickade ut över sitt revir. Snart får den kissen nog dela med sig lite... 

image28

image26

List-tajm

Saker jag inte kommer att sakna då vi flyttar till vårt hus:

1) Grannarnas karaokesång och hejdlösa tonårsfester
2) Pubertala skriken som Hammarbyfansen i Fatbursparken ger ifrån sig
3) Parkera om bilen som aldrig startar, Daniel kan nu fickparkera bilen utan att ens starta motorn
4) Smutsiga luften (=skitiga fönster)


Saker jag kommer att sakna då vi flyttar från Södermalm:

1) Hundparaden i allén varje helgmorgon
2) Närheten till "allt"
3) Indiern (Chicken tikka garlic masala med vitlöks-naan är smaskens)
4) Saluhallen


Ett hus tack

Snart kommer vi kunna lägga huset i varukorgen och beställa det!

Det vi har kvar är att stämma av alla ritningar och gå igenom "inköpslistan" med alla tillval och avdrag. Vi väntar fortfarande på ritningarna för tvättstugan och stora badrummet på nedervåningen, men de borde komma under veckan. Vi ska ha både badkar och dusch i badrummet, men på grund av handikappkraven har vi blivit tvungna att trixa lite med planlösningen. Tvättstugan har vi ritat om cirka femhundra gånger, men nu har vi nog äntligen kommit på en lösning där vi utnyttjar våra 5,7 kvm maximalt.

Förutom golv och kakel kommer vårt kök att se ut ungefär så här:

image24

image25

RSS 2.0