Intensiv helg

Helgen har varit intensiv. I lördags morse blev vi väckta av Alice klockan 06.00. Härlig tid att vakna på en lördag. Efter att ha mutat henne ett tag med att titta på bilder på iPhonen så steg vi upp hela familjen och åt frukost. Efter frukosten så drog jag fram dammsugaren och städade huset. Effektiv morgon. Klockan 09.00 kom min pappa, även kallad Super-Reijo, och han och Daniel började bygga friggeboden. Det var lite som att montera en gigantisk IKEA-möbel.


De började med golvet och det visade sig att Daniel hade gjort ett jättebra jobb med grunden. Jämnt och fint. Ser ni förresten att det får plats fyra bilar på vår infart. Det trodde jag aldrig. :)


Super-Reijo håller upp väggarna medan Daniel skruvar.


Det gick fort att få upp väggar och tak - ett par timmar bara. Vi hade som vanligt tur med vädret. Sol och uppehåll hela dagen.


Nio timmar senare var friggeboden klar. Och då hade byggarna hunnit med lunch och fika. Ett dagsverke att vara nöjd över!

Sen blev det söndag och det var dags att måla.


Det gick åt cirka 8 liter färg att måla endast ett lager. Törstigt trä!


Vitt blev det, samma nyans som husets. Vi måste måla åtminstone ett lager till.


När det började skymma var Daniel äntligen klar med målningen. Dörren fick bli lika röd som husets ytterdörr. Nu är det lite småpyssel kvar. Vi måste fixa stenläggningen runt husgrunden och så ska vi ta hit en elektriker så vi får upp belysning och ett eluttag för motorvärmare. Jag ska ta lite bilder från andra hållet till nästa inlägg så får ni se hur mysig infarten och gången upp till huset blev - ser mycket mer ombonat ut på nåt vis.

Tack Super-Reijo för hjälpen. Och tack Gunnar och Helena för städning av byggarbetsplatsen och för barnunderhållning medan jag lagade middag!

Friggebod

Nu har vi vilat alldeles för länge så vi tänkte bygga en friggebod. Förra vintern hade vi alla våra "uteprylar" under en pressening på altanen, men det kändes inte så där jättebra. Särskilt inte förra vintern när prylarna begravdes under ett berg av snö. Dessutom har vi en massa uteprylar i vårt kartongrum inomhus, men nu ska det också tömmas och tjolahopp tjolahej så kommer vi ha ytterligare ett sovrum. 

Förra helgen byggde Daniel grunden. Den blev stabil.


Daniel jobbar på. Den gula slangen grävde vi ner under marken innan vi rullade ut gräset och la stenen. Vi måste ju ha el i friggeboden!

Våra planterade thujor överlevde sommarens torka tack vare flitigt användande av bevattningsslangen. Jag tror dock att vi har lyckats avslöja skurkarna som har knaprat på två av våra 44 thujor. Vi får se hur vi gör till våren, eventuellt måste vi rycka upp de massakerade thujorna och ersätta dem med nya...


RSS 2.0