Sovplats

Idag har vi varit på IKEA och köpt en spjälsäng som Alice ska få sova i när hon har vuxit ur vaggan. Vi var rätt säkra på att Loranga nu fått en ny favoritplats att sova på, men icke...Han föredrog att ligga under sängen.


Mera katt

Jag vet att ni inte kan få nog av Loranga. Visst är det så?!


Buskatt

Innan Loranga blev utekatt hade han alltid så stora pupiller när han var på bushumör. Då var det bäst att hålla fötterna innanför täcket och försegla väl. I det här klippet sitter han uppe på bokhyllan så det är svårt att komma åt våra fötter:


 

I det här klippet är Loranga lite törstig, men han vill aldrig dricka ur skålen om den står för nära väggen. Förut välte han alltid vattenskålen, så nuförtiden har vi en ovältbar vattenskål.


Smart

En vinkyl kan man använda till att lagra champagne och annat gott vin.En vinkyl passar även utmärkt för att förvara Turkisk peppar. Alla ni Turkisk peppar-fantaster vet vad jag pratar om!


Gubbhåret

Alice har en lite lustig frisyr. Borde vi korta av håret baktill så det inte ser ut som en comb over?


Söndagsmiddag


Tåfärdighet

En färdighet som alla barn i min släkt på pappas sida måste lära sig är att spreta på tårna. Alice kan redan detta. Själv fick jag ligga i hårdträning för att få ordning på mina tår.


Veckans recept

Här har ni ett recept på en smarrig potatispuré.

Ingredienser:

Potatis
Mjölk

Gör så här:

1) Ta en potatis och tvätta den.2) Koka potatisen med skalet på. Då behåller den mer nyttigheter. Ha ett leende på läpparna, det här med matlagning ska vara roligt.3) Förbered en tesked potatis och en skål med bröstmjölk. Använd en gaffel till att göra en fin puré av det hela.4) Forma potatispurén i en härlig klick i mitten av tallriken. Man äter även med ögonen!5) Leta reda på en nyfiken fyramånadersbebis. Potatispurén passar bra som en del av lunchmålet. Men det här med haklapp är för nybörjare!
 


SMAKLIG MÅLTID!


Olja och dreggel

Den här veckan har vi både jobbat och varit på kalas. I tisdags kväll oljade jag balkongen, entrén och framsidan av altanen. Oljan tog slut så vi måste köpa lite mer för att jag ska kunna olja klart resten av altanen.


Torkar bort överflödig olja.

Vi har även varit på kalas och firat Alice faster som fyllde år. Vi satt ute på innergården och njöt av den insektsfria stadsluften. Ibland saknar jag att bo i innerstaden. ;) Alice var mycket fascinerad av bären på tårtan. Så fascinerad att hon lyckades dregla på tårtan.


Marängtårtan var mycket god så det var inte konstigt att Alice dreglade över den.


Tårta serverad med bebisdreggel som topping.

Ren disk

Den här diskmedelsflaskan från CULT Design har jag letat efter länge. Jag har hittat den i flera affärer och nätshoppar, men inte köpt den för jag har väntat på ett bra pris.

Till slut slog jag till. 189 kronor i Farsta centrum. Man hittar den inte till ett bättre pris.


Mitt i naturen

Han är tillbaka - den gråa katten! Han stack in nosen i vårt vardagsrum, men sprang snabbt ut igen. Ute på gräsmattan var sen han och Loranga nära att ryka ihop. Daniel gick ut och bar in vår kisse. Sen fick katterna sitta och titta på varandra genom fönstret. I natt vaknade vi av att de höll på att ryka ihop igen så Daniel gick ut och hämtade in Loranga - igen. Är det bättre att låta dem göra upp?


Vagga eller karusell?

Ibland vill inte Alice sova. Då brukar det gå till på detta vis.
Observera att klippet kan ta lång tid att ladda.

RSS 2.0