Trädfällargäng

Super-Reijo är tillbaka!!! Och den här gången hade han med sig Super-Marja. Alla borde ha en Super-Reijo och en Super-Marja. Idag hjälpte de oss att fälla fyra risiga träd som stod på vår grannes tomt - två tallar, en björk och en oidentifierad sort. Träden var i uselt skick, skäpade ner och vajade läbbigt nära våra bilar. Ett av träden upptäckte vi dessutom hade en kopparspik (!!!) i stammen. Mycket märkligt... inte undra på att den var risig.
 
Hursomhelst. Med perfekt precision sågade Super-Marja träden och Daniel och Super-Reijo drog med hjälp av rep i träden så de skulle falla åt rätt håll. Ett av träden (den med kopparspiken) var en riktig höjdare - superhög. Det var lite nervöst när de skulle fälla trädet, men trädet föll och landade verkligen perfekt. Därefter skulle de fällda träden tas om hand. Vilket effektivt team som jobbade. Vi började strax efter elva och innan fem var det sista sågspånet bortsopat.
 
Tiiiiiiiimbeeeeerrrrr!!!
 
Kopparspiksträdet längst fram i bild.
 
I
Innan vedklyvning styckades träden i bitar.
 
Vedklyvningsmaskinen var supersmidigt. Trivsamt att stå och klyva ved faktiskt. Strax efter att den här bilden togs hämtade vi ett bord där vi kunde ha maskinen - för en bättre arbetsställning. :)
 
En rishög har vi kvar att frakta bort.
 
Det bidde lite ved. Nu måste vi ordna någon typ av vedförvaringsplats.
 
Som vanligt har jag ingen före-bild, men så här ser det ut efter trädfällningen - bara björkar kvar.

Mossigt

Vi fortsätter på vårt bergsprojekt som vi påbörjade förra våren. Förra året hann vi inte längre än till staketbygget, men nu är vi igång igen! Tidigare i veckan högtrycksspolade vi berget för att få bort gammal mossa, jord och ogräs. En del gillar mossa, men jag tycker det ser skräpigt ut. Särskilt på den stora stenen såg mossan nästan möglig ut. Den var svårast att spola bort också, satt som berget.
 
FÖRE:
 
 
 
 
EFTER:
 
 
 
I de djupa klippskrevorna där det samlats jord ska vi plantera växter som gärna sprider sig och fyller ut. I framkant av berget funderar jag på en låg rosenspireahäck som blommar så fantastiskt fint på sensommaren.
 
Har ni några bra tips på växter till klippskrevorna?

RSS 2.0