Gästrum

Vi har tidigare haft två så kallade "kartongrum". Idag bar vi över alla ouppackade flyttlådor till ett rum så att vi äntligen kunde få i ordning gästrummet på nedervåningen. Än så länge består gästrummet bara av en säng och två orkidéer som inte blommar.


Har man riktigt tur kan man få två Marianne-godisar eller något annat sött på kudden om man sover över hos oss. ;)


Husmåleri

Den här helgen började vi måla huset. Huset är grundmålat i fabrik, men nu har vi alltså påbörjat den första av två strykningar. Irinas bror och hans flickvän har varit här i två dagar och hjälpt oss att måla. Med tanke på värmen på uppemot 30 grader så målade vi i norrläge.

Det var verkligen varmt. Katten låg och flämtade i skuggan av en buske och grannbarnen låg och plaskade i en pool bakom de tappra målarna.Alice fick frisedel. Hon får hjälpa till när vi målar om huset om en sisådär 10-15 år.Vi har inte bara arbetet utan även passat på att ha det lite trevligt. När vi hade målat klart för dagen så gick vi ner till stranden och tog ett dopp. Sedan gick vi hem och startade grillen.

Vi har haft en toppenhelg. Tack för all hjälp M och A! :)


Vårt sovrum

Redan när vi flyttade till lägenheten och skulle köpa möbler så bestämde vi att sovrummet skulle inredas i lantlig romantisk stil. Vi köpte en säng som passade stilen, men sen hände inte så mycket mer.Nu när vi flyttat till huset vill jag verkligen få till sovrummet på riktigt. Har hittat en del fina saker som skulle göra det fint:


Midsommarafton

Midsommarafton bjöd bland annat på:

(1) Supersmaskig sillunch (lax och skagenröra till oss som har vett nog att förstå att sill inte är människoföda). Under sillunchen skrapade vi trisslotter och plötsligt hände det - jag vann 25 kronor!(2) Solig midsommarpromenad på Kungsholmen där vi träffade på gulliga och ulliga andungar. Det var så folktomt inne i stan att man nästan fick torgskräck.(3) Kvällen bjöd på god middag som Alice farmor hade kokat ihop. Alice bestämde sig för att inte sova så vi fick äta i skift. Alice farfar gick ut med barnvagnen i regnet. Alice kämpade emot, men till slut fick hon ge efter för tröttheten. Därefter smällde vi i oss ost och midsommartårta. Puh vad mätta vi blev och ack så gott allting var!

Hallelujah moment

Idag var vi på besök hemma hos Alice mormor och morfar och grillade lite. På vägen dit svängde vi förbi byggmarknaden Hornbach som vi blivit tipsade om. Wow, vilket ställe. Vi hade kunnat gå runt inne på Hornbach i timtal - de hade verkligen allt och lite till.

Vi hittade äntligen våra efterlängtade hussiffor som vi letat efter med ljus och lykta. Överallt där vi har letat har de saknat bokstaven B. Men inte på Hornbach - där har de allt och lite till! Nuffrorna kommer från Beslagsboden och ser ut så här:


Kattkompis

Igår kväll hade vi en katt på altanen som jamade och hade sig. Antingen ville han komma in eller så ville han att Loranga skulle komma ut. Svårt att veta vilket. Till en början "burrade" Loranga upp sig, men efter ett tag la han sig ner och började kurra. Loranga hade kommit in för natten så han fick inte gå ut igen. Han tror att han är en hund för han kommer inspringandes när vi kallar på honom på kvällarna. Rätt praktiskt.Loranga verkar ha etablerat sitt revir nu. Vi har sett honom jaga bort två katter från vår tomt. Får se vad som händer när han träffar den här gråa katten nästa gång.


Vänner

Loranga är inte längre rädd för Alice. Man kan nästan säga att de är vänner.


Kämpigt

Små bebisar är verkligen jätteduktiga. Det kan inte vara lätt att vara 9 veckor gammal och försöka hålla uppe sitt tunga huvud. Tur att de är så ihärdiga och inte ger upp.


Den här bilden visar verkligen det fjuniga gubbhåret när det är som bäst - lagom flygigt.


Orkar inte mer just nu.


Första regnet

Vår kisse Loranga har blivit utekatt när vi flyttade till huset. Detta är mycket populärt hos katten. Populärt hos matte också som hoppas på mindre katthår inomhus. Idag fick Loranga uppleva sitt första regn. Han kom inspringandes och var alldeles stissig. Efter att ha stått och tittat ut en stund begav han sig dock ut i regnet igen. Matte ser inte fram emot när han kommer in igen... Blöt katt.

Uppdatering klockan 12.34: Nu öppnade sig verkligen himlen och regnet började ösa ner. Loranga springer in så fort att han drämmer till altandörren. Han ställer sig på parketten och ruskar av sig. Sen lägger han sig med sin blöta päls på köksbordet. Vi har uppfostrat honom väl...


Nya erfarenheter

Idag har jag upptäckt en för mig ny företeelse, nämligen alla dessa kisshissar som man tvingas in i om man ska ha med sig barnvagnen i Stockholms tunnelbana och inte vill släpa vagnen upp och ner för trapporna. När jag skulle trycka på hissknapparna var jag jättenoga med att alltid använda samma fingertopp för att minimera kontamineringen. Vem kissar i hissarna? Det är inte fräscht! Tänk på oss småbarnsföräldrar, alla rullstolsburna och gamlingar med käpp som tvingas in i hissarna!


Borde egentligen...

Egentligen borde jag styra upp att någon kommer och hämtar våra pallar som vi har i vårt månlandskap till trädgård, men det är mycket roligare att fortsätta planera Alice rum. Livet ska vara lite roligt. Tråkiga saker ska man skjuta på. På fredag kommer en mäklare hit som ska värdera huset. Då får vi vår dom. I och för sig är det en långsiktig investering vi gjort, men lite kul är det att veta vad man skulle kunna få för huset.

Här är fler inspirationsbilder till Alice rum:


Myror i brallan

Jag har länge spanat på den här myran som finns hos Vimsa dekor. Myran kan man ha som väggdekoration eller på en möbel. Den skulle passa finfint i Alice rum så idag köpte jag ett gäng på tre stycken. Jag tror de ska få klättra upp längs en dörrkarm.


RSS 2.0