Pepparkaksmonster

Pepparkakorna ska ju räcka hela julsäsongen. Kanske borde köpa några paket till, hihi.


Julmys

I helgen har vi haft julmys. Vi har bakat lussebullar, ätit pepparkakor från Annas och julpyntat. Det är så roligt att julsmycka vårt hem för första gången. Förra året hade vi ingen julgran eftersom vi var mitt uppe i lägenhetsförsäljning och flytt. I år ska vi ha julgran. Vi får se hur det går med tanke på busig katt och nyfiken bebis.


I min familj är det alltid jag som bakar lussebullarna. De blir inte alltid så vackra (vilket brukar påpekas, haha), men smaken är det aldrig fel på.


Julstjärna i stora vardagsrumsfönstret. Sladden är anpassad efter vardagsrumsfönstret i gamla lägenheten, men passade perfekt här i huset. Succée.


Julfint utomhus. I vårt område finns det en familj som verkligen kör "all in" när det kommer till julpynt utomhus. De har så mycket pynt att det får hänga uppe året runt. Lite kul tycker jag eftersom de verkligen går in för det. Vi kör lite mer sparsmakat.


Den här gamla adventsljusstaken passar inte riktigt i vårt moderna hem (enligt mig), men vi ska ha kvar den (enligt Daniel).

Uppdatering klockan 20.26: 43,50 kronor betalade jag för ett paket saffran i år.

Varde ljus

Idag besökte vi lokala lampspecialisten och köpte en taklampa till vardagsrummet. Äntligen lite ljus!


Modern kristallkrona?


Kände mig lite konstnärlig och tog en bild underifrån.

Jag gillar verkligen den gula färgen på den här orkidéen som vi köpte på Bauhaus för 49 kronor!!! Skynda och fynda! Jag funderar på att ha gult och grönt som färgtema i vardagsrummet. Vad tror ni om det?PS. Vardagsrumsreportaget dröjer nog till nästa vecka. Mattan är försenad! :( Tills dess får jag stilla er nyfikenhet med lite förhandsvisningsbilder som i det här inlägget. ;)


Nu är vi nöjda

Idag har vi äntligen tagit tag i vår tv-bänk som vi snickrade ihop i somras. Vi blev aldrig nöjda med resultatet. Det var bänkskivan som blev så fel - klumpig och betsningen blev inte bra. När solen lyste på bänkskivan så såg den bajsbrun ut. Inte snyggt.

Så idag spände vi återigen på takräcket och styrde ratten mot Bauhaus. Där köpte vi nya ben och en ny bänkskiva - modell tunnare. Vi tog bort ett skåp också, för ett nättare intryck.

Voilá! Så här blev det:Imorgon ska vi köpa en taklampa till vardagsrummet. Det börjar bli lite mörkt ute nu och vi kan ju inte alltid använda tv:n som lampa. På tisdag får vi dessutom mattan vi beställt till vardagsrummet. Så nästa vecka blir det ett "vardagsrumsreportage" här på bloggen. ;)

Lördagsmiddag

På lördagskvällen lagade Daniel och Alice farmor middag.Renstek med lime- och enbärssmör och mandelpotatispuré. Det här receptet rekommenderar jag alla att prova. Det var jättegott. Vi gjorde renstek i ugnen istället för biffar. Till efterrätt svängde jag ihop den gamla klassikern toscapäron efter recept i Rutiga kokboken. En toppenmiddag helt enkelt. Alice fick äpple- och pärongröt till middag och lite välling som efterrätt senare på kvällen. Vällingen var inte poppis. Tror hon också ville ha lite toscapäron.


Juleljus

I lördags utsatte jag mina fingrar för den årliga plågan att sätta upp en ljusslinga på balkongräcket. Av någon anledningen glömmer jag alltid vantarna...

Det bästa med att bo i ett nytt hus är att vi tänder och släcker ljusslingan med en lampknapp inomhus.

Ska nog promenera bort till Annas pepparkakor-fabriken i veckan och handla lite pepparkakor. Nu tycker jag vi börjar julsäsongen. :-)


Barnsäkrat

I helgen har vi börjat barnsäkra här hemma eftersom vår lilla tjej blir mer och mer rörlig för varje dag som går. Den här helgen har hon lärt sig att sätta sig upp själv. Det är fortfarande väldigt vingligt, men underbart att se henne häva sig upp och placera benen rätt.


I fredags sänkte vi madrassen i spjälsängen till botten.


En grind i trappan måste man ha.


Katten blev helt förvirrad när grinden kom upp. Han har inte klurat ut hur han ska ta sig förbi den ännu så han håller sig på övervåningen. Han har ju en egen fåtölj här så det är inge synd om honom.

Allrummet

Nu under vinterhalvåret koncentrerar vi oss på att få i ordning inomhus. Vi har FORTFARANDE ouppackade kartonger, men det är för att vi inte har möbler till allt ännu. T.ex. måste vi få i ordning ett hemmakontor.

För tillfället pysslar vi med vårt allrum. Det är nästan klart. Det som fattas är en matta, soffbord, kuddar och en golv-/läslampa. Så ska vi packa upp mitt gamla Nintendo 8-bit också som har en självklar plats i vårt hem. :-)

Det har varit så mörkt på dagarna att det varit svårt att ta bra bilder. Dessa får duga:


Haha, tapeten påminner om de där 3D-bilderna som alltid fanns i Aftonbladets söndagsbilaga på 90-talet. Man skulle stirra på bilden och sakta föra tidningen bort från ansiktet. Då skulle man helt plötsligt se något oväntat. Tapeten är snyggare i verkligheten.


Det här fina gamla skåpet har Daniels morfar snickrat. Vi använder det till att förvara spel, leksaker och Daniels gamla bandspelare (med dubbla kassett-deck) som han insisterar på att behålla.


Klart Alice ska ha en egen klädbetjänt. Hon har till och med två stycken. Den första var så sne att vi fick en till.


Vår gamla tv-bänk. Vi har sammanlagt fyra gardinlängder i allrummet. Jag har själv lagt upp gardinerna - i fyra olika längder. Succé.


Allrummet knyter samman alla sovrummen och ligger i direkt anslutning till hallen.


Novemberkyla

Vad passar bättre en kall novembereftermiddag än att värma sig vid en brasa?


Vi är på jakt efter snygg och smart vedförvaring. Tycker det är jättesvårt att hitta något som känns 100. Har ni några tips?


Välkommen november

November kom fort i år. Jag har haft en liten bloggpaus under oktober. Det är ingenting jag har planerat, det har bara blivit så. Jag kan dock meddela mina få, men trogna bloggläsare att jag inte har slutat blogga. Nu tycker jag att vi kör igen. :)


Vår fina grodprins har fått sällskap av lite höstväxter.


RSS 2.0