Tack för mockan, men...

...nu kan ni sluta ta med er termosar med kaffe när ni besöker oss.


Grodprins

Daniel tycker grodprinsen är en onödig pryl. Jag tycker den är läcker. Vad tycker ni?


Väggord

Konstnären i mig har målat väggord till Alice rum. Material till detta köpte jag på Panduro hobby.


En bokstav till och namnet hade inte fått plats på dörren.


Här ska vår lilla goding ha sitt rum.

Byggsopsfria

Igår hyrde vi en lastbil och körde de sista byggsoporna till tippen. Det var ett riktigt hästjobb som Daniel gjorde helt på egen hand. Han var rejält dammig när han kom hem. Och svettig. Nu ser det mycket mer städat ut på vår tomt.

FÖRE


Daniel har redan börjat packa bilen. Två vändor fick han köra till tippen.


Jag skickade ut Daniel i måndags kväll (21.15) för att riva ett fult stängsel :-) som vi har haft som staket ut mot gatan. Så himla fult. Skönt att bli av med det.


Vi har hittat en del underliga saker på tomten som vi passade på att slänga. Här en cementklump.

EFTER


Här vill vi lägga asfalt (biluppställningsplatsen) och sten (framför huset), men först måste vi köra hit jord till gräsmattan så att lastbilen som levererar jorden inte förstör asfalten. Vi har fått besök av två så kallade asfaltsskojare som har velat göra jobbet åt oss, men vi har tackat nej.

Tygnytt

Den här gardinen från Himla gillar jag skarpt och nu äntligen hänger det en i vårt gästrum.


Fiffigt

Vi har länge funderat på vad vi ska göra av alla takpannor som blev över i husbygget. Fiffiga som vi är la vi dem under altanen.


Vi skruvade loss några plankor för att lättare kunna stapla takpannorna.


På tisdag har vi hyrt en bil från OKQ8 så att vi äntligen kan köra iväg de sista byggsoporna. Sen är vi äntligen byggsopsfria! :-)

Möbeln klar

Nu är möbeln klar. Ser ni vad den glänser?! :-)

Vi har fått frågan varför vi bygger en egen tv-bänk och svaret är enkelt - vi har inte hittat någon som är så stor som vi vill ha den. Även vår förra tv-bänk som vi hade i lägenheten är "custom made". Då byggde en snickare den åt oss efter våra ritningar. Den här gången tänkte vi att vi skulle göra det själva. Den gamla tv-bänken har fått flytta ner till allrummet där den passar bättre.


Nu ligger det lite sladdar löst under möbeln, men tanken är att alla sladdar ska ligga inne i möbeln. Så ska vi nog försöka få upp en tavla på väggen och en blomma eller något annat trevligt bredvid lampan.

Inomhusprojekt

Idag har vi fortsatt med vårt inomhusprojekt - Daniels hifi-bänk. Med lånat takräcke åkte vi till Bauhaus (som ligger närmare än Hornbach, snyft) och köpte en bänkskiva i ek, en ekbräda, en vit träplanka och bets.


I den varma eftermiddagssolen sågar Daniel till ben av ekbrädan.


Daniel lyckades få till längden på benen på första försöket. Det är bra för husfridens skull. ;)


Betsning pågår. Vi ska betsa bänkskivan och benen två gånger.


Piffning

Söndag är vilodag så idag har vi vilat. Det enda vi har gjort är att piffa lite. Nästa husprojekt blir att röja på tomten och köra iväg alla pallar och byggrester från målningen, altan- och entrébygget så att vi därefter kan börja med gräsanläggningen.


Nu känns entrén välkomnande.


Hussiffrorna är äntligen på plats.


Den här fina lavendeln har vi fått i present av familjen Antoni. Den passar finfint vid entrén.


Bra fönster om man vill spana lite.


Idag fick vi överkastet till gästsängen. Bra grejjer.


Vilket dagsverke!

Rom byggdes inte på en dag, men Daniel och Alice farfar byggde vår farstukvist på en dag. Det blev så himla BRA!


Hade inte kunnat bli bättre.


En så kallad Ernst-installation.


Alice farmor lagade supergod middag (som alltid). Grillspett av lammfilé med ugnsrostad potatis, tomatsallad och tzatiziki. Serveras med kladdig servett. ;)

Kattkontroll

Loranga håller koll så att allt går rätt till.


Ingen vila hemma hos oss

Nu bygger vi en farstukvist. Daniel och Alice farfar har varit på brädgården och nu har de börjat snickra. Ska bli skönt att slippa ha en pall som trappa.


De köpte en ny såg för vår gamla är mystiskt försvunnen någonstans i "kartongrummet".


De har en plan.


Färdigmålat!

Nu är det äntligen klart! Snyggt blev det. 100 arbetstimmar tog det att måla två lager. Tusen tack till alla ni som har hjälpt oss med detta arbete - med målning och barnpassning! Vi hade inte kunnat göra det utan er. :)

FÖREEFTER
Hi-fi(ve)

Förutom att måla huset utvändigt är vi upptagna med att få i ordning vardagsrummet som ska gå i avskalad modern stil. Daniels inomhusprojekt just nu är att snickra ihop en jättelång hi-fi-möbel som kommer att svälja all elektronik, våra CD-skivor och DVD-filmer. Detta har varit Daniels höjdpunkt under dagen. Han åt inte middag förrän klockan 20 ikväll. Tyvärr har han inte kunnat borra när Alice har sovit så allting har tagit mycket längre tid än det gjorde pre-Alice. Sin "lediga tid" har han ägnat åt att surfa runt på minhembio.com.

Rummet ska gå i svarta och vita toner, men jag vill även ha en accentfärg, men kan inte bestämma mig för vilken. Vad tycker ni? Mina favvofärger är grönt, rosa och gult. Man kanske ska prova något helt annat?

Den här ljuslyktan skulle förgylla en hylla i vardagsrummet:


Vit eller zink - vad är snyggast?


*Klick klick*

Klickade hem det här fina överkastet från Sovtex till sängen i gästrummet. *Klick klick* så var det på väg hem till oss.


Målardag 4

Arbetet fortsätter med några avbrott för regn- och åskskurar. Inte så bra att stå på en stege då det åskar. Alice morfar klättrar outtröttligt upp och ner för stegen som en ekorre och Daniel målar balkongen. Efter idag är första strykningen färdig och andra påbörjad. Imorgon måste vi köpa lite mer färg."Ekorrn satt i granen" är för övrigt en av Alice favoritmelodier. Den sjunger vi ofta här hemma.

Ekorr'n satt i granen,
skulle skala kottar,
fick han höra barnen,
då fick han så bråttom,
hoppa han på tallegren,
stötte han sitt lilla ben
och den långa, ludna svansen.


Vi arbetar vidare!

Målargänget arbetar vidare under arbetsledning av Alice morfar. Det går undan.


Har man bara en lång stege får man vara lite kreativ tyckte M och byggde ett torn.

Ute på jakt

Loranga spanar, men han är inte rädd.


Surt mos

Jag har råkat ha sönder kannan till vår kaffebryggare. Surt mos.

Kanske dags att haka på trenden och införskaffa kaffebryggarnas kaffebryggare - en Moccamaster!? Vill egentligen vänta tills ett kanonerbjudande dyker upp, men hur ska vi klara oss utan kaffebryggare fram tills dess?


RSS 2.0