Kalas

Hipp hipp hurra! Vi har firat mor/svärmor/farmor som har fyllt 60 år!

Firandet råkade sammanträffa med min födelsedag så jag firades lite jag med. Men huvudpersonen var såklart 60-åringen och jag var ett bihang! ;) Jag, Daniel, Daniels syster och sambo lagade mat hela dagen och det var det verkligen värt för så här gott åt vi:

APTITRETARE:

Rostbiff med sweet chili och avokado
Kanapé med laxros och pepparrotscrème
Crostini med fikon och getost
Crêpesrulle med svamp- och ädeloströra
Pol Roger Brut Réserve, Frankrike

Till de små:
Kanapé med leverpastej och druva
Festis
Roger var så smarrig så han får gärna komma även på nästa kalas.

FÖRRÄTT:
Crème ninon med limeräkröra
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut, Frankrike

Till de små (som fick huvudrätt när vi vuxna åt förrätt):
Makaroner och köttbullar
Mjölk

HUVUDRÄTT:
Hängmörad biff med portvinsglaserad lök, rotsellericrème och mandelpotatiskaka
2009 Brolio Barone Ricasoli, Chianti Classico, Toscana, Italien

Till de små (som fick efterrätt när vi vuxna åt huvudrätt):
Hello Kitty-glass på pinne

EFTERRÄTT:
Ljummen pärontarte med punschkräm
2007 Jackson-triggs Vidal Ice Wine Proprietors Reserve, Kanada

Småfolket sov i sina sängar.TÅRTA:
Halllonmousse
Kaffe med avec


Småfolket sov i sina sängar.


Fler nybyggen

Det byggs många nya hus i vårt område. När jag lämnade Alice på förskolan imorse fick vi se resningen av ytterligare ett hus. De höll på med nedervåningen när vi gick förbi. Får se hur långt de kommit när det är dags för hämtning i eftermiddag. Spännande tider för familjen som bygger huset. :)

Vi missade tyvärr resningen av vårt hus. Vi hade tagit semester för att kunna vara med, men vi missade resningen då den bara tog en timme och vi hade tagit sovmorgon eftersom vi var så trötta. Så istället för att bevittna husresningen (som redan var klar) åkte vi hem till lägenheten igen och slappade. Med största sannolikhet sov Daniel lite till.


Jag måste erkänna att vi blev lite nervösa när vi såg hur liten nedervåningen såg ut. "Är huset sååå litet?" Men när övervåningen kom på plats dagen efter kunde vi andas ut. :)

Barnens sovrum

Eftersom Alice aldrig har accepterat sitt rum som sovplats så har vi valt att göra ett lekrum och ett sovrum till barnen. Alice rum har blivit lekrum (fast alla leksakerna är i vardagsrummet). Rummet som stod tomt på nedervåningen har blivit ett sovrum till barnen. Här sover Maja och förhoppningsvis kan Alice flytta in där så småningom. Om hon inte vill återtå sitt gamla rum förstås eller ta ett av de stora sovrummen. Vi har ju fyra sovrum att jonglera med. ;)

Det fattas fortfarande tavlor på väggarna, läslampa, lite gosedjursförvaring och annat smått och gott. Men så här ser (Majas) rum ut nu:


Stor till höger och liten till vänster. Alla möbler och mattan är från IKEA. Även det vita överkastet som är mitt gamla överkast från mitt flickrum.


Mysbelysning i form av en kanin fick Maja i julklapp av oss. Bokstäver från Panduro har jag målat själv. Första lagret i maj och andra lagret i januari.


Färgerna på Majas överkast matchar lekrummet och inte det här sovrummet. Men nu ska jag inte vara sån.


Vi har ingen ordentlig klädförvaring till tjejerna ännu. I alla fall inte till Maja. Alice har sina kläder i det här skåpet och Maja i en gammal byrå på övervåningen. Men det är ingen brådska med nya garderober ännu så det får vänta. Just nu känns det inte som en rolig utgift.


Den som spar hon har.


Vår- och sommarplan 2012

Välkommen 2012!

Under 2011 hann vi inte riktigt med det vi hade planerat göra i trädgården under våren och sommaren. Vi blev lite trötta efter att ha jobbat så hårt två somrar på raken. Och så välkomnade vi ju lilla Maja i våras och med två små barn hinner/orkar man inte lika mycket som tidigare.

Men under 2012 hoppas vi hinna med desto fler projekt. Här är vår plan:

* Måla friggeboden med ytterligare ett lager.
* Göra i ordning uppe på berget på husets östra sida (grus).
* Staket på norrsidan och uppe på berget vi ska göra i ordning.
* Anlägga rabatt på husets framsida.

Det är många stora projekt när man ska förvandla en skogstomt till en trädgårdstomt. Men vi gör som vi gjort de senaste åren - ett projekt i taget. :)


Katt med vårkänslor anno 2010.RSS 2.0