Slöjproblem och grusgång

GRATTIS till min syster S och hennes N som gifte sig igår! Jag fick den stora äran att vara en av två brudtärnor och vi  kämpade i vinden med att hålla ordning på slöjan.Idag är det söndag och Daniel har varit ute och kämpat i trädgården. På fredag kommer gräset!!!


Här ska vi anlägga en grusgång. Daniel har lagt fiberduk och stenmjöl. Det som återstår är att göra det riktigt hårt med hjälp av en så kallad dunkadunka-maskin. Sen lägger vi på gruset. Medan Daniel körde upp stenmjöl på baksidan av huset med hjälp av en skottkärra så låg Alice och jag nere i sovrummet och tog en två timmar lång tupplur. Hihi.


Daniel har även påbörjat ett projekt för att barnsäkra vår altan - en grind! Många bollar i luften nu.


Grusgången ska gå längs med hela altanen.

Nu ska vi äta lite ugnspannkaka sen ska jag bege mig ut i trädgården för kvällsskiftet. Vi måste jobba på så vi hinner klart till på fredag. :)

Ogräs

Vi har gott om ogräs på tomten som vi idag jämnade med marken. 4 juni kommer gräset och vi har återigen anlitat duon Alice morfar och morbror för detta event. Innan dess ska vi ha gjort klart allt markarbete, därav ogräsarbetet idag. Härnäst på agendan så ska vi fördela ut jorden och göra det riktigt plant. Kanske att vi får köra en vända till med ogräsröjning också. Vi vill inte börja med jordfördelningen för tidigt för det börjar ju växa i jorden direkt, så näringsrik som den är.

FÖRE


Naturtomt! ;)

EFTER


Lite jord och gräsmatta på det här så blir det nog fint!Vi har plockat sten också...

Jordleverans

Nu har utomhussäsongen börjat och vi ska anlägga en gräsmatta. I fredags fick vi jordleveransen. Vi beställde två flak och det borde räcka. På framsidan är det ju lätt att fördela jorden, men desto svårare är det att få upp jorden på baksidan. Det är en ganska brant backe och enda sättet att få upp jorden är med skottkärra. Så idag har Daniel kutat som ett jehu med jordtyngd skottkärra upp för backen. Själv har jag grävt sten och krattat löv och annat krafs.


Jorden luktar koskit. Säkert bra skit.


Här har vi precis börjat lägga ut jord. På baksidan av huset har vi ju lite gräs, men det är så glest och illa skött så vi rullar nytt här också.

RSS 2.0