Vilken läckerbit!


Ryktet säger...

Det senaste ryktet säger att plattsättaren börjar jobba redan imorgon. Stämmer rykten vore det ju fantastiskt bra för så här kan vi ju inte ha det:

För er som kan det här med fuktspärr så är vi medvetna om att fuktspärren är felaktigt gjord i badrummen. Men det ska vår nya plattsättare rätta till. Stackars plattsättaren får börja nattjobba, är rätt många plattor som ska sättas på kort tid.

Tävling: Namnge huset

Nu är det dags att ruska liv i tävlingen Namnge huset som inleddes 25 mars 2008. Två förslag har kommit in:

(Villa) Katthult - förslag från Helena
(Villa) Trolleberg - förslag från Gunnar

Lämna ditt förslag som kommentar här på bloggen. Spännande pris väntar!


Nyfikna familjemedlemmar inspekterar huset i september 2008.

Jag har skrivit ett inlägg som inte direkt är positivt för vår husleverantör Sjödalshus. Jag är lite osäker på om jag ska publicera det bara. Kanske väntar tills husbygget är färdigt?

En katt med många talanger

Loranga har en talang som bör uppmärksammas. Han kan inte bara tända taklampor, utan han kan även öppna garderobsdörrar, ta ut prylar han gillar och sen stänga dörren igen. Han lägger dock aldrig tillbaka prylarna i garderoben efter att han har lattjat färdigt.
Nybyggarna är tillbaka

Nu är vi tillbaka efter tre veckors blogguppehåll. Anledningen till att vi inte har bloggat på tre veckor är att vi haft det rätt kaotiskt. Detta har hänt (i korthet):

  • Byggentreprenören går i konkurs.
  • 3 februari görs en besiktning av huset för att se vad som finns kvar att göra. Under besiktningen upptäcker vi att varor för cirka 170 000 kronor har stulits.
  • Polisen gör en teknisk undersökning. Tre poliser traskar omkring och letar efter brytmärken, bilspår och sånt. Det visar sig att en annan familj som också bygger hus med samma husleverantör och samma byggentreprenör också har haft inbrott. Polisen hanterar de två ärendena som ett.
  • Nu börjar alla instanser som är inblandande (husleverantör, försäkringsbolag, konkursbo) att leta efter kryphål. Ingen vill ta ansvar för det som har inträffat. Vi känner oss maktlösa och bokar in en tid med en jurist för konsultation.
  • På telefon låter juristen som minst 90 år gammal, men det är en oerhört rutinerad och kunnig jurist vi möter. Juristen menar att vi inte är ansvariga för situationen som har uppstått och att vi nog ska kunna reda ut det här. Juristen börjar prata om att skriva brev och stämma olika instanser, men vi väljer att lugna oss ett tag.
  • Husleverantören rekommenderar en ny byggentreprenör som ska kunna bygga färdigt huset. Vi gör en UC-kontroll och upptäcker att denna nya byggentreprenör är nära konkurs. Det lilla förtroende vi haft kvar för husleverantören är nu borta.
  • Någonstans mitt i den här sörjan blir Irina sjukskriven.

Men plötsligt händer det...

  • Efter två veckor visar det sig att försäkringsbolagen inte hittar några kryphål. Vi får besked om att vår färdigställandeförsäkring kommer att betalas ut till oss och att stölderna kommer att regleras med vår villaförsäkring.

Det vi pysslar med nu är att själva upphandla en ny byggentreprenör. Vi har begärt in två offerter och hoppas kunna bestämma oss för vilken entreprenör vi ska gå vidare med i slutet av denna vecka. Både entreprenörer verkar jättebra och har solida företag. Så det är offerterna som får styra vårt val.

Nu vill vi verkligen komma igång med färdigställandet så snart som möjligt. Jag kommer att lägga upp massvis av bilder så fort bygget är igång igen. Så här ser det ut idag:


Matplatsen i köket och trappan i bakgrunden. Än så länge har vi bara en stege, inte så jättebra
för mig som är gravid i vecka 35. Som tur är har vi en provisorisk trappa  som går upp till balkongen.


Sovrummet på övervåningen. Här ska vi få upp skjutdörrsgarderober.


Det halvfärdiga köket. Här är det mesta av värde stulet.


Vissa rum är nästan helt färdiga. Här behövs bara lite parkett, en dörr och färdigställande av elen.RSS 2.0