Fisk

Igår kväll åt vi Dill- och citronpanerad spättafilé med potatis, sallad och rödlöksyoghurt. Jag glömde fota maten, men gjorde det idag istället när jag festade på resterna till lunch. Fast till lunch åt jag sötpotatisresterna från i tisdags istället för kokt potatis. Sötpotatis är ju så gott så det kan man ju inte kasta. :)Det var en god panering, men den hade nog behövt lite mer citron. Rödlöksyoghurten gillade jag inte då den var för skarp i smaken. Dessutom var det purjolök i salladen, vilket inte var en favorit. Hade hellre haft den mildare purjolöken i yoghurtsåsen och skippat rödlöken. Men rätten får helt klart godkänt, en bra vardagsrätt helt enkelt!

Morgonsnack

Alice vaknar nästan alltid innan oss. Förutom de morgnar då vi snoozat lite för länge och måste lägga på ett kol för att komma i tid till jobb och förskola. Då vill hon gärna sova lite till och blir lite grinig när vi rycker upp henne från sängens perfekta värme.

Men för det mesta vaknar hon innan oss - pigg och glad och redo att börja dagen. Klockan brukar vara runt 06.30. Då brukar hon vänligt, men bestämt berätta vad som gäller (Alice kallar sig själv för Cisse):

"Cisse sovit klart, mamma sovit klart, pappa sovit klart, UPP!".


Alice på Aquaria vattenmuseum.


Matkasse

Den här veckan provar vi en sån där färdig matkasse - Linas matkasse.

Igår kväll levererades en färdig matkasse med recept vid dörren. Smidigt, men man måste ju ändå åka till affären och handla frukost, frukt, kattmat, välling, blöjor och allt sånt som inte ingår i middagen. Det man vinner på det hela är väl att det går fortare att handla och att man slipper tänka på vad man ska äta till middag.

Hursomhelst, vi testar för att se om vi tycker det är bra!

Idag var det Kycklingburgare med mango- och ingefärsdressing och klyftad sötpotatis på menyn. Det var jättegott, men Alice var lite skeptisk. Men det var väl inte så där jätteoväntat, det var ju inte makaroner... Jag tror det tog 45 minuter att laga och då lagade jag i lugn och ro utan att stressa. Råvarorna var fräscha, och en del av dem ekologiska.Kvällens middag får helt klart godkänt! Det här kan jag till och med tänka mig att laga fler gånger.


RSS 2.0