Två dagars jobb

De senaste två dagarna har vi gjort ett ryck och arbetat med staketet. Det är uppskattningsvis en dags jobb kvar, sen är vi äääntligen klara. Men nu ska vi ta "ledigt" några dagar så vi kan njuta lite av det varma vädret som äntligen har infunnit sig. Och så måste Daniels rygg få återhämta sig...
 
Här kommer ett bildregn:
 
Stolparna ska sågas av och stolphattar ska på. Har hittat billiga (5 för 89 SEK) på Jula så vi får susa dit någon dag och inhandla dem.
 
Mot grannens kompost blir det lite högre spaljé. Här växer ingenting, varken gräs eller syrener. Det är snustorrt och massor av stora törstiga träd runtomkring. :( Här ska stolphattar på och så ska vi gå loss på grenarna som hänger in över vår tomt.
 
Upp mot berget bygger vi också staket för att barnen inte ska riskera att ramla ner här.
 
 Jag flyttade två av syrenerna som inte växer så bra. Hoppas de tar sig bättre på sin nya plats.
 
Jag har planterat två bergsbambu utanför gästrummets fönster. Bergsbambun är vintergrön och rasslar så härligt i vinden.
 
Ett stycke rabarber från Slungis i Södertälje.
 
Jag var ute en kväll och rensade lite ogräs vid staketbygget och hittade den här fina vintergrönan. Hoppas den vill sprida sig lite nu när den fått lite plats. Ska högtryckstvätta berget också så kommer det bli så fiiiint.
 
Kolla vad MYCKET våra thujor har växt. Kommer ni ihåg hur de såg ut för bara ett år sedan? Tror banne mig att de är uppemot 110 cm höga. Gissar att de var ca 50 cm när vi planterade dem för ett år sedan.
 
Rabatten mår bra. Det växer så det knakar. Nästa vår ska jag komplettera med fler lavendel, pioner och några marktäckare. Och så måste vi  göra något åt slänten som består av tung lerjord. Vi funderar lite på kullersten.
 
"Grodbladen" som redan växte på berget är fantastiskt fina när de breder ut sig så mycket.
 
Måste bara lägga upp en sista bild på det här gräset som växer på vårt stora berg. Jag tycker det är så fantastiskt fint när det vajar i vinden och satt länge på balkongen med min kaffekopp och tittade på det. Men jag vill få bort allt ogräs runtomkring. Mission impossible? :-) 

Borrhammare

Jag har semester!! Fem veckor - jiiihaaa! Vi har två "jobbuppdrag" på semestern - staketet och måla friggeboden.
 
Idag återupptog vi arbetet med staketet. Daniel hyrde en borrhammare på Bauhaus och har borrat hål och gjutit fast stolpskor. Det var tungt att borra och jobbigt för ryggen. Borren var väldigt tung och den "högg" så Daniel fick hela tiden streta emot. Tio hål borrades.
 
På två ställen ska det gjutas plintar.
 
Här fanns en stor sten som Daniel kunde borra i och gjuta fast en stolpsko.
 
Här kunde Daniel borra direkt i berget. Ogräset ska bort såklart.
 
Våra syrener som vi planterade förra året mår inte så bra. De växer, men långsamt. Jag misstänker att det är på grund av alla törstiga träd som växer här. Vi har därför bestämt oss för att bygga ett lite högre staket/plank här som insynsskydd.
 
Man kan konstatera att det är mycket jobb när man ska bygga ett staket. Men det kommer bli så fint när det är klart!
 

Dörrstopp

Tänk att det tog tre år för oss att inhandla och skruva upp dörrstoppar.
 
Och vilken härlig grej att gnaga på för en 1-åring som har tänder på väg upp.
 
Tuggleksak?

RSS 2.0