Delikata danska rätter

Jag fortsätter att lägga upp matbilder. Vi tog de här fotona när vi var på Daniels farbrors 60-årskalas i Danmark tidigare i juli. Det bjöds bl.a. på smarriga smörrebröd, frestande frikadeller och en utsökt kransekaka. Otroligt gott!


Stora pupiller

När Loranga var 12 veckor gammal hämtade vi hem honom från uppfödaren. Precis efter att vi hade lagt tre femhundralappar i uppfödarens näve utbrister han "Äntligen får vi lite lugn och ro hemma. Kenny är den stora uppviglaren i kullen, det är han som hittar på alla bus".

Det första vi gjorde var att döpa om Kenny till Loranga.

Lorangas uppviglarfasoner märkte vi av ganska snabbt. Det tydligaste tecknet när det vankas bus är att Loranga tar på sig sina stora pupiller, vilket ni kan se i den här filmen:


Kakel och klinker - del 2

Då slog min beslutsångest till igen. Så nu har vi spenderat halva dagen hos kakelföretaget och ändrat våra val. Vi var där så länge att säljaren till slut skickade iväg oss på lunch för att få upp blodsockret innan vi gjorde våra sista val. Varsin Capricciosa senare valde vi det här:

Vitt blankt kakel till badrummen, se miljöbild.
 
Grå klinker till badrummen/bastun, se bild nedan och miljöbild.Tvättstugan vill vi inte satsa pengar på så där blir det en lite billigare grå klinker, se den gråa klinkerplattan på bilden nedan:"Oxiderad" klinker till hall och kök, se bild nedan:I köket har vi länge planerat att ha härdat glas istället för kakel/mosaik, men vi har nu efter mycket funderande bestämt oss för att ändå ha mosaik, se bild nedan och miljöbild.Vad tycker ni? Ni märker kanske att vi gillar grått. Vi planerar fortfarande en hemlig kakeldetalj i badrummen som ni får se när plattsättaren har gjort sitt jobb. :)

Kakel och klinker

Nu är vi hemkomna från Danmark och ett mycket dejligt 60-årsfirande av Daniels farbror. Lillebror har tagit mycket god hand om katten när vi varit borta, nästan för bra - han verkar ha ökat lite i omfång och blivit ännu fluffigare. Mer katt att tycka om!

Idag har vi bestämt kakel och klinker till huset. Det var i princip bara vi två i butiken och fyra personer som jobbade - perfekt! Härligt att hela Sverige stannar i juli.

Detta har vi valt:

Vad tycker ni, blir det bra?

Vi har dessutom planerat en kakeldetalj i båda badrummen som är lite spännande. Vad det blir får ni se när huset står klart. :)


RSS 2.0