Eldar inte för kråkorna

Ja man kan ju inte säga att vi eldar för kråkorna direkt. Vårt tak har ju rätt blygsam lutning så idag var det en kille här och skottade taket. Huset borde ju vara dimensionerat för den här mängden snö, allt annat vore ju skandal. Men efter alla erfarenheter med försäkringsbolag vid husbygget så kände vi att vi ville röja snön. "Better safe than sorry" är vårt nya motto efter alla turer. Jag ville inte låta Daniel studsa omkring där uppe så vi ringde in ett proffs. Dessutom kan vi göra skattereduktion på jobbet. Perfekt.


Före snöröjning.


Snacka om snökockor! Snöröjaren sa att det var riktigt djupt på norrsidan.


Vill du ha lite snö i nacken?

Jag har fått skavsår på mina händer efter all skottning i söndags. Och nu ikväll när Alice gått och lagt sig måste jag gå ut och röja snö igen. Vår inhyrda takröjare skjutsar ju bara ner snön från taket så den hamnar där den hamnar. Jag vill få bort de värsta snöhögarna från altanen och vid entrén i alla fall. Daniel är på kickoff med jobbet - bra tajming. :( Får se om jag klarar av de där snökockorna... När jag var yngre och hälsade på hos min farmor och farfar så fick jag aldrig diska för farmor. Hon ville inte att jag skulle slita på mina oförstörda händer. Haha. Jag skyller på farmor att mina händer inte är härdade så jag får skavsår så fort jag skottar lite. :-)

Förvirrad

Jag skulle köpa fullkornsbulgur, men råkade komma hem med klassisk bulgur. Suck, det här vill jag inte äta. Alldeles för högt GI.Så nästa gång jag handlade så gick jag åter till bulgurhyllan för att köpa fullkornsbulgur. När jag kom hem upptäckte jag att jag hade köpt fullkornscouscous. SUCK! Har hört att couscous har högt GI och dessutom är jag inte så jätteförtjust i det. Jag vill ha fullkornsbulgur.Så ikväll när Daniel var tvungen att ila iväg till Arno för att köpa kattmat så bad jag honom att köpa fullkornsbulgur. Skönt, han fixade biffen.
Ice age

Så kom det stora ovädret. Egentligen skulle jag, Alice, min syster och vovven Bramble åkt och hälsat på föräldrarna i lördags, men i lördags morse tog vi det kloka beslutet att stanna hemma istället.

Söndagsförmiddagen ägnade jag åt min nya favoritsyssla - skottning. Tycker faktiskt det är rätt kul att skotta. Solen sken så fint idag så det var riktigt mysigt. Nu har det dock fallit så mycket snö att jag knappt vet var jag ska lägga snön längre.Vår gata är inte högprioriterad hos kommunen. De har FORTFARANDE inte varit här och plogat. Jag undrar om det är läge att ringa och gnälla lite?Det kommer mera

Det slutar aldrig snöa! Hur mycket snö kan det komma egentligen? Nu på kvällen var jag ute och skottade vår infart och det ska jag berätta för er kära bloggläsare att det är ett riktigt hästjobb. Vi har en lååång infart. Nu är den i alla fall skottad och jag har fått mig ett rejält träningspass.


Tidigare idag (innan jag hade skottat).
 
Det enda som är positivt med denna snö är att den döljer leråkern som vår trädgård består av just nu. Jag längtar till våren då vi kan börja gräva bort sprängsten och börja anlägga gräsmattan. Det kommer bli så fint!

Update klockan 21.23:
Hästjobb nummer två. Nu har Daniel varit ute och skottat altanen. Det är andra gången han gör det den här vintern! Det var en norrländsk kollega till honom som rekommenderade honom att göra det. Och det vet man ju, att norrlänningar kan det här med snö. Så det var bara att lyda!

Kattunge

Loranga har inte alltid varit den stora och fluffiga katt som han är idag. Hittade en gammal film när Loranga leker i badkaret. Tror inte han var ens ett år gammal. Det är mycket fart i den lilla kattkroppen!


Ekolådan

Jag har spanat på Ekolådan i flera månader nu, men inte riktigt vågat prova. Funderar mest på om man kommer få användning för/hinna använda alla grönsaker/frukt? Det blir ju lite så att man får planera middagarna utifrån vad som levereras i lådan.

Är det någon som har provat?
Smörja

Jag fick en bok av min kompis J förra lördagen som jag skulle vilja rekommendera till er kära bloggläsare. Ni har säkert hört talas om den. Boken heter Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik av Mats-Eric Nilsson. Ni kan läsa mer om den och köpa den HÄR.Den här boken kommer komplicera mitt liv väldigt mycket känner jag. Det kommer bli svårare att handla mat och jag kommer läsa många innehållsförteckningar när jag går och handlar från och med nu. Ingenting som avslöjas i boken kommer egentligen som en överraskning. Alla vet ju om det här! Det gäller ju bara att bestämma sig för om man vill blunda för matfusket eller inte.

När man läser den här artikeln som publicerades i Aftonbladet idag så blir man ju bara äcklad. Kemisk smörja skulle jag vilja kalla den så kallade mirakelsmaken.


Nu räcker det!

Det räcker med vinter för den här gången. Nu vill jag gå ut!


RSS 2.0