Byggsamråd

Nu har vi varit på vårt byggsamråd hos kommunen. Det är inte bara på mitt jobb som vi har onödiga möten... Jag hade svårt att förstå syftet med mötet, men det var över ganska snabbt - 55 minuter tog det. Kommungubben förhörde vår kvalitetsansvarig för att kontrollera hans behörighet, Daniel drog några skämt och jag antecknade i ett försök att verka intresserad. samtidigt som jag utropade "jaha", "mhm", och "javisst". Annars gick mötet ut på att kommungubben ställde en massa frågor om byggteknik som vår byggledare och vår kvalitetsansvarig fick svara på. Det var verkligen ett förhör! Kommungubben på ena sidan av bordet och vi, byggledaren, kvalitetsansvarig och vår husagent på andra sidan. Det var kommungubben som ville att vi skulle sitta så.

Nu ska vi börja upphandla entrepenörer! Vi har fått ett prelimärt leveransdatum för huset - 8 och 9 september. Så markarbetena och husgrunden bör göras under augusti månad.

Vad härligt att sommaren äntligen är här! I vår framtida trädgård vill vi gärna ha ett äppelträd och ett körsbärsträd. Så här fint blommade mina föräldrars ena äppelträd för några veckor sedan:

image31

Brev på hallmattan

Idag trillade bygglovet ner i brevlådan - kommunen fick äntligen tummen ur! Här ska byggas! Förra veckan beställde vi även huset. Så nu kan vi (jag) sluta vela fram och tillbaka angående alla val. :) Förhoppningsvis kommer vi igång med markarbetet om en månad eller två så vi kan börja lägga upp bilder från själva bygget, vilket var den ursprungliga tanken med den här bloggen.

Så här fin var "utsikten" från vår balkong i valborgshelgen:

image29


RSS 2.0