Förodling

Nu har jag börjat förodla årets kryddor och tomater. Köpte gula körsbärstomater i år som nog kommer piffa upp sommarens sallader. Får se om årets plantor får flytta ut i trädgården eller husera på balkongen. Har hittat en plats i trädgården där jag vill ha en liten köksträdgård, men vet inte om jag lyckas få ordning på den i år eller om det får bli nästa års projekt. Vill bland annat odla bondbönor, rädisor och dill.

Vi har en lokal trädgårdshandel jättenära där vi bor. Den är verkligen supermysig! Jag brukade strosa omkring där inne förra våren när Alice var en pytteliten bebis och låg och sussade i vagnen. Idag satt hon upp i vagnen och kikade nyfiket på alla växter och fröpåsar. Tänk vad fort det här året har gått! Om 2,5 vecka börjar jag jobba igen - tillbaka till verkligheten. :)


Det lilla växthuset roffade vi åt oss när Daniels föräldrar flyttade från huset. Så kul att äntligen kunna använda det. Förra året blev det ju inga odlingar eftersom vi var mitt uppe i en flytt.

Vårtecken

Snödroppar och krokusar som kikar fram ur marken brukar ju vara säkra vårtecken. I år är snötäcket så tjockt att man väl knappast kan förvänta sig att se några vårblommor än på ett tag.

Vi har ett väldigt säkert vårtecken av den oranga och lurviga sorten som kutar omkring här hemma. Han kallas Loranga och fäller stora tussar av vinterpälsen och är jättebusig. Synd bara att det är så mycket snö, han bottnar ju inte när han går ut. :)
 


RSS 2.0