Nybyggare

Det här är första inlägget i vår byggblogg. Här kan ni följa oss under byggtiden då vi bygger vårt alldeles egna hus. 

Tomten vi valt att bebygga är en 1110 kvm stor tomt. På tomten har vi ett berg, en massa träd och en del plana ytor. Huset kommer delvis att ligga i en armchair position som man pratar om i feng shui. En armchair position innebär stöd i ryggen av vegetation eller helst ett berg, stöd på sidorna och fri sikt framåt. I vårt fall kommer vi ha stöd i ena sidan av ett berg och en fin utsikt från övervåningen där våra sällskapsytor kommer att finnas.

Tomten2


Huset vi valt att bygga är ett sluttningshus i nyfunkisstil. Stilen passar oss perfekt som gillar enkla och raka former. Ett annat krav vi hade var att vi ville ha fullhöjd i taket på övervåningen. Vårt hus kommer att se ut ungefär så här:

Huset

Vi har nu skickat in bygglovsansökningar till kommunen. Den preliminära planen är byggstart i början av juni och inflyttning strax innan jul. Men innan dess är det massor av val att göra! Det är inte bara kakel och tapeter vi ska välja, utan allt från stuprännor till placering av eluttag. Det gäller att planera för hur vi vill använda huset. Det kommer nog bli ganska jobbigt ibland, men framförallt väldigt roligt. Vi får ju bestämma precis hur vi vill ha det. Så länge det ryms inom budgeten. :)


Kommentarer
Postat av: Håkan

Hej på er. Ska bli kul att följa ert nybygge.
Håkan

2008-02-13 @ 11:28:03
Postat av: I & D

Hej Håkan
Vad kul att du har hittat hit!

2008-02-13 @ 19:47:49
Postat av: Olle B

Tja, Danne!
Kul blogg! Har lagt upp som genväg. Följer utvecklingen med spänning.
Kommer även följa Lorangas utveckling. BIlderna på honom är verkligen kul!
C Y!

2008-04-28 @ 17:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0