Intensiv helg

Helgen har varit intensiv. I lördags morse blev vi väckta av Alice klockan 06.00. Härlig tid att vakna på en lördag. Efter att ha mutat henne ett tag med att titta på bilder på iPhonen så steg vi upp hela familjen och åt frukost. Efter frukosten så drog jag fram dammsugaren och städade huset. Effektiv morgon. Klockan 09.00 kom min pappa, även kallad Super-Reijo, och han och Daniel började bygga friggeboden. Det var lite som att montera en gigantisk IKEA-möbel.


De började med golvet och det visade sig att Daniel hade gjort ett jättebra jobb med grunden. Jämnt och fint. Ser ni förresten att det får plats fyra bilar på vår infart. Det trodde jag aldrig. :)


Super-Reijo håller upp väggarna medan Daniel skruvar.


Det gick fort att få upp väggar och tak - ett par timmar bara. Vi hade som vanligt tur med vädret. Sol och uppehåll hela dagen.


Nio timmar senare var friggeboden klar. Och då hade byggarna hunnit med lunch och fika. Ett dagsverke att vara nöjd över!

Sen blev det söndag och det var dags att måla.


Det gick åt cirka 8 liter färg att måla endast ett lager. Törstigt trä!


Vitt blev det, samma nyans som husets. Vi måste måla åtminstone ett lager till.


När det började skymma var Daniel äntligen klar med målningen. Dörren fick bli lika röd som husets ytterdörr. Nu är det lite småpyssel kvar. Vi måste fixa stenläggningen runt husgrunden och så ska vi ta hit en elektriker så vi får upp belysning och ett eluttag för motorvärmare. Jag ska ta lite bilder från andra hållet till nästa inlägg så får ni se hur mysig infarten och gången upp till huset blev - ser mycket mer ombonat ut på nåt vis.

Tack Super-Reijo för hjälpen. Och tack Gunnar och Helena för städning av byggarbetsplatsen och för barnunderhållning medan jag lagade middag!

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Tack för den smaskiga maten i helgen och härligt att bloggen är igång.

2010-09-27 @ 07:35:52
Postat av: Magnus

Det där blev riktigt bra! :)

2010-09-27 @ 07:57:08
Postat av: Anna R

Ursnyggt!!

2010-09-27 @ 12:48:44
Postat av: Anna (Sthlm)

Snyggt! Och vilka arbetare! Alla verkar Super- i er familj :)

2010-09-27 @ 14:01:48
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com
Postat av: jenny

Snyggt! Och bra med förvaring :)

2010-09-27 @ 21:12:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0