Vårt nya nyttiga liv

2 januari började jag och Daniel vårt nya nyttiga liv. Nu blir det inge mer läsk och godis utan bara nyttig mat. Till vår hjälp för att komma igång använder vi oss av boken "Klaras goda GI-dagar". Boken innehåller 60 kompletta menyer så nu ska vi "laga oss igenom" boken. Det är inte en kolhydratfri kost, men de kolhydrater vi stoppar i oss har lågt GI, till exempel fullkornsbulgur, fullkornspasta, dinkel, fullkornsris. Vårt mål är att:

1) Bli av med sötsuget och sluta äta godis, chips, bullar, läsk etc i veckorna. Till en början äter vi inte ens detta på helgerna för att komma igång ordentligt.

2) Börja äta "bättre" mat. Långsamma kolhydrater och mer frukt och grönt. Förhoppningsvis få en jämn och låg blodsockernivå då jag är extremt känslig för lågt blodsocker, vilket ofta får mig att äta onyttiga mellanmål.

3) Gå ner i vikt såklart!

Idag var jag och handlade och kom hem med det här. Visst ser det fräscht ut.Ikväll blir det tomatsoppa med matvete och kryddiga korvar till middag. Hittills har allt vi lagat från boken varit gott så det blir nog tomatsoppan också.

Vi äter tre mål per dag - frukost, lunch och middag. Första dagarna var jobbiga. Vi hade ont i huvudet och var JÄTTEhungriga. Nu när det har gått fem dagar verkar kroppen har ställt in sig på den nya kosten och förhoppningsvis kommer vi bara må bättre för varje dag som går. 

Vårt största intresse är ju matlagning så vi kommer ju fortfarande äta "onyttigt", men tanken är att vi bara ska göra det på helgen, förslagsvis lördagar. :)

Kommentarer
Postat av: Suvi

Slurp.

2010-01-06 @ 20:54:38
Postat av: Anna (Sthlm)

Åt ni chips, godis och läsk I veckorna alltså?! skakar på huvudet Då behöver ni GI!Skämt åsido så är GI superbra!

2010-01-07 @ 23:00:08
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com/
Postat av: Anna (Sthlm)

Oj, det blev ifylld text när man använde * -tecken. Då har man lärt sig det :)

2010-01-07 @ 23:00:51
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com/
Postat av: Irina

Haha, ja en och annan godis och lite läsk slank nog ner i veckorna. Chips har vi mest frossat på under helgerna. Men nu är det nya tider. :)

2010-01-08 @ 14:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0