Här var det tänt

Igår var elektrikerna här och såg till att vi fick lite belysning och eluttag i friggeboden. Vi passade även på att installera spotlights vid braskaminen där det tidigare var lite mörkt.


Två vägglyktor med LED-lampor lyser upp fint och energisnålt.


På gaveln mot bilen har vi en likadan lampa som vi har på fyra ställen runt huset. Alla lamporna på friggeboden har skymningsrelä med lampknapp inne i huset. På gaveln finns även ett eluttag för motorvärmare. Om man använder motorvärmare ska bilen tydligen dra mindre bränsle. Bekvämt, kostnadssmart och miljövänligt.


Riktningsbara spotlights vid braskaminen. Det märkligaste vi har i huset är de tre eluttagen på den här väggen. De är iögonfallande på ett väldigt negativt sätt.

Vi anlitade samma elektriker som drog elen i huset när vi byggde det. Han var imponerad av hur bra ordning vi fått i trädgården. Det var kul att höra, så som vi har kämpat! :) Elektrikern gör tydligen jobb i många nybyggen och menade att det är otroligt många som bor år ut och år in med ett månlandskap till trädgård.

Nu blir det inga fler utomhusprojekt förrän i vår. Det som är med i vårplaneringen är att måla friggeboden ytterligare en gång, anlägga grus runt huset och börja rensa lite ogräs och plantera lite fina växter. Men nu tar vi vinterledigt! :)

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Det var upplysande, snyggt

2010-11-12 @ 09:55:39
Postat av: Helena

Oh så fint det blev!

2010-11-12 @ 10:25:43
Postat av: Anna (Sthlm)

Vi har 12 uttag på en väg (6 dubbla) i rad! Vi vet inte vilka av föregående ägare som satt in dem men känns liksom lite onödigt! De måste ha haft värsta stereoanläggning där eller nåt! Vi har satt bokhyllor för - det finns liksom tillräckligt med uttag ändå, samt skarvsladdar/dosor.

2010-11-13 @ 20:41:45
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com
Postat av: Irina

Gunnar + Helena: Tack! :)

Anna: Oj, 12 uttag? Det låter onekligen som några uttag för mycket!

2010-11-13 @ 20:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0