Häck

Idag gjorde vi något vi borde gjort för två år sedan - planterade en häck som insynsskydd mot grannarna på norrsidan. Det bidde tio stycken Thuja brabant som förhoppningsvis kommer växa i ett rasande tempo. Tillsammans med syrenhäcken (som än så länge är tre pinnar i marken) kommer det nog bli riktigt fint om några år. Vi har skapat olika rum i trädgården som Ernst skulle ha sagt.


Framtida insynsskydd mot altan och vardagsrum.


Den ständiga hjälpredan sopade jorden.

Grus i stora lass

Vi har grus så det räcker och blir över. Så igår eftermiddag fick jag ett ryck och fixade ett litet grusområde runt våra syréner. Det är svårt att komma runt med gräsklipparen så vi gjorde så här istället. Tror nog att syrénerna kommer kunna skjuta tillräckligt med rotskott trots gruset, men märker vi att det blir problem får vi väl klippa upp markduken lite mer. Eller vad säger ni trädgårdsmästare där ute?


Pysslade länge med kantstenen som blev någorlunda plan. Gjorde mitt bästa med tanke på att jag bara hade jord att jobba med. Nä någon stenläggare kommer det inte bli av mig. ;)


Hoppas på en frodig syrénhäck om några år. Men måste som sagt kanske klippa upp markduken lite mer?


Vi har fått fin hjälp från farfar Gunnar att köra upp grus på baksidan med skottkärra. Tack för det!


Vi tog bort gräset som låg intill huset och la grus istället. Det var för brant för att klippa med gräsklippare och trimmern orkar vi aldrig dra fram. Det här blir bättre! Vill plantera buskar eller någon typ av växtlighet här i slänten längs med gruset. Men vad passar att växa här? Det är väldigt brant, men jag orkar inte göra terasser.

Stay tuned för fler grusprojekt!!! Vi har som sagt 12 ton grus...


Rapport från utmaningen

Nu har fyra veckor av utmaningen gått och för att sätta lite press på mig själv rapporterar jag här på bloggen. ;) Det stod still för mig i två veckor, men sen rasslade det helt plötsligt till.

Total viktnedgång 2 kg. Nu har jag sex veckor på mig för att gå ner 4,4 kg till. Kan bli tufft att nå ända fram, men ska göra mitt bästa. Daniel däremot har redan nått sitt mål. Tillsammans har vi gått ner så här mycket:Jag har nu utökat mitt träningsupplägg och har börjat köra ett intervallpass (3 repetitioner). Och så kör jag mina gummibandsövningar, barnvagnspromenader och plankor. Har märkt att jag blivit betydligt starkare i bålen. Från att ha hemska ryggsmärtor varje dag till att på sin höjd bli trött i ryggen. Är mycket nöjd! Jag är sugen på att börja träna kettlebells också, men måste tydligen vänta till 20 veckor efter förlossningen med detta eftersom kroppen fortfarande är relaxinpåverkad. Kanske blir en ny utmaning i höst? ;)


RSS 2.0