Tävling: Namnge huset

Nu går startskottet för tävlingen Namnge huset. Vad ska vårt hus heta? Lämna ditt förslag som kommentar här på bloggen. Spännande pris väntar!

Jag ser fram emot att ha ett litet trädgårdsland på tomten. Idag brukar jag odla chili och tomater på balkongen, men mer än så får vi inte plats med. Så här fin var min chiliplanta den soliga sommaren 2006:

image23


Husplaneringsdag

Idag är vi lediga från jobbet och har en husplaneringsdag! :)

Under förmiddagen har vi varit hos Köksleverantören och bestämt hur vi vill ha kök, badrum och tvättstuga. Lustigt nog är det tvättstugan vi lagt ner mest tid på att planera inför vårt besök hos Köksleverantören, främst på grund av att vi vill få in så mycket förvaring som möjligt där.
 
I lördags var vi på middag hemma hos vår vän Köksplaneraren och hennes make. Hon hjälpte oss då med köksritningarna (och tvättstugan). Det var perfekt - bli bjuden på middag och få sitt kök planerat av ett köksproffs, hehe!  Med vännens skiss gick besöket hos Köksleverantören snabbt och smidigt idag. Nästa vecka får vi de uppdaterade ritningarna. Vi har fortfarande chans att revidera ritningarna några varv, men det kommer nog inte behövas - bara smådetaljer i så fall. Vi har i alla fall valt en ny köklucka. Det blir en slät vit lucka med kantlist i ek. 

Nu ska vi åka till tomten och träffa Markentrepenören för att diskutera offerten...

Veckans Lorangabild visar en sömnig och skruvad kisse som ligger i sin favoritfåtölj:

image18


Bygg- och kattblogg

Jag har insett att det här inte bara är en byggblogg - det är även en kattblogg! I brist på andra bilder att lägga upp får Loranga (alias Morris) nu bli en offentlig kattperson.

Nu börjar det närma sig att vi måste bestämma oss för hur vi vill ha det. Vi sitter nu varje kväll och tittar i kataloger, på ritningarna och på Internet. Vi satt hela kvällen igår och tittade på badkar. I nuläget har vi ett hörnbadkar inritat, men vi är ganska säkra på att vi vill ha ett "vanligt" badkar med jetstrålar istället. Främst för att det tar mindre plats. Vi vill gärna få plats med både badkar och dusch i stora badrummet.

Nästa vecka ska vi till köksleverantören och bestämma kök, badrum och tvättstuga. Vi funderar på den här köksluckan. Till det blir det troligtvis en bänkskiva i ek. Vi har även ändrat oss i val av kamin. Vi ska ha en täljstenskamin som ger värme längre än den kaminen vi ville ha tidigare. Vi ska ju trots allt flytta till ett hus från vår härligt varma lägenhet där temperaturen aldrig blir lägre än 22 grader.

image15

Byggarbrallor

Nu har våra byggarbrallor anlänt! Fits like a glove! Känner mig helt plötsligt som en händig person som utan problem greppar hammaren och slår in lite spikar. Nu vet vi i alla fall vad vi ska ha på oss när vi målar huset i sommar,  skyfflar jord på tomten eller snickrar på verandan - byggarbrallorna!!! Nu gäller det bara att begära tillbaka New Kids on the Block-t-shirten som hänger bland byggarkläderna hemma hos föräldrarna...

image18image25

RSS 2.0