Surdegsbröd

Jag har provat på att baka surdegsbröd. Det tog en stund kan man säga, men resultatet blev himmelskt gott. Det var inte så mycket jobb att baka surdegsbröd, mest en massa pyssel med surdegsgrunden och långa jäsningstider. Själva degen skulle jäsa 3-5 timmar och vändas varje halvtimme så dagen man bakar själva brödet får man se till att hålla sig hemma. Vi syndande och lämnade hemmet i en timme ungefär under jäsningen för vi var tvungna att åka till vårdcentralen, men brödet verkar inte ha lidit alltför mycket av det.

Till Alice stora glädje åt vi sparrissoppa till brödet. Alice är helt tokig i soppa. Så fort vi dukar fram soppskålar på bordet börjar hon hoppa jämnfota av glädje och ska upp i stolen och äta soppa nuuuu. Annars spenderar hon större delen av sin vakna tid med att tillaga soppa i sitt minikök. Sen springer hon runt med en slev med låtsassoppan som alla ska smaka på. Alice låtsassoppa smakar alltid jättegott. ;)


Det färdiga resultatet!

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Smaskigt. Snygga bröd.

2011-01-08 @ 14:12:22
Postat av: Suvi

Jag vill också äta låtsassoppa!

2011-04-05 @ 19:54:26
URL: http://benjaminbramble.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0